Anmäl bidrag till Guldörat 2023: Årets ljudkampanj

Vem vinner Årets Ljudkampanj 2023? Detta är den kategori inom Guldörat som köpare av kommersiellt ljud kan vinna.

Guldörat är Radioakademins prestigefulla pris för att uppmärksamma de produktioner, personer och prestationer under det gångna året som varit något utöver det extra. Årets ljudkampanj tillsammans med andra åtråvärda Guldöron kommer delas ut på Guldörat 2023 18 oktober på Vasateatern i Stockholm.

Anmälan till denna priskategori kan endast göras av den köpande marknaden av kommersiellt ljud så som direktkunder och mediebyråer. Med andra ord kan inte någon av de kommersiella ljudhusen anmäla bidrag till detta pris.

För att anmäla ditt bidrag till Årets ljudkampanj – följ beskrivningen nedan samt läs motiveringen för priset: ”Årets Ljudkampanj går till en kampanj som tagits fram för ljudmediet genom byrå/kund inom radio och/eller podd och som tagits ut på en eller flera ljudplattformar och visar på effekt och kreativitet.”

Det är fritt fram att anmäla en framgångsrik kampanj som gått över en eller flera ljudplattformar i form av en spotkampanj och/eller ett redaktionellt samarbete i en FM-station eller podd.

Ett annat alternativ kan vara att ert bidrag består av en kund som inte investerat i ljudmarknadsföring tidigare men som nu investerat i mediet under det senaste året.

Viktig information:

Sista inlämningsdag 15 september. Kampanjen ska vara publicerad under perioden 1 maj 2022-31 augusti 2023. Pris per bidrag 1 500 kronor exklusive moms.

Välkommen att lämna in ditt bidrag och hoppas dessutom vi ses på Guldörat 2023 18 oktober som kommer bli en heldag att minnas!

Stort lycka till!

Om Guldörat-dagen

Under dagen på Guldörat finns ett kommersiellt spår som har som syfte att inspirera, utbilda och informera alla som är intresserade av att veta mer om kommersiellt ljud. Här kan du läsa mer och boka biljetter till en helspäckad dag och en galafylld och underhållande kväll.

Branschdagen Guldörat har arrangerats i sin nuvarande form sedan 2018 och hette tidigare Radio- och poddagen. Guldörat delades ut som Stora Radiopriset första gången 2001 och bytte namn till Guldörat 2018.

Radioakademin bildades som en medlemsorganisation 1992 och gjordes 2010 om till en ideell förening i allians med de stora radiobolagen. Därefter har föreningen breddats genom att de största poddbolagen har anslutit sig. De främsta syftena med Radioakademin är att anordna inspirerande seminariedagar och att uppmärksamma Sveriges bästa radio- och poddproduktioner genom det viktiga branschpriset Guldörat. I styrelsen finns representanter från public service, kommersiell radio, produktionsbolag, poddproducenter, streamingföretag och andra delar av ljudbranschen.


    Vänligen bifoga eller länka till en powerpointpresentation med bakgrund och syfte till kampanjen, ljudexempel och framgångsfaktorer såsom bevisad effekt, ROI, kreativitet och hur kampanjmålen har mötts – så att juryn har all bakgrundsdata. Addera gärna även en motivering till varför ni anser att kampanjen skall vinna Årets ljudkampanj i Guldörat 2023.