Anmäl bidrag till Guldörat 2023

Anmälningsperioden för bidrag till Guldörat 2023 är nu avslutad.

Nomineringarna till Guldörat presenteras i september och utdelningen sker 18 oktober på Vasateatern i Stockholm. Köp biljett här.

Om du vill göra ändringar eller kompletteringar kan du skicka dem till anmalan@radioakademin.org.

Bidrag till kategorin Årets ljudkampanj anmäls här.

Längst ned på sidan finns definitioner av de olika priskategorierna.

Årets avslöjande
Priset går till ett betydelsefullt journalistiskt avslöjande inom radio eller podd

Årets barn
Priset går till ett poddavsnitt eller ett radioprogram som har som skapat det roligaste, mest överraskande eller givande innehållet för barn upp till tolv år med ett tydligt barnperspektiv.

Årets dokumentär
Priset går till en välgjord dokumentär som innehåller en engagerande och snyggt berättad story, spännande fakta och gärna tidigare okända detaljer.

Årets genombrott
Priset går till ett radioprogram eller en podd som har fått ett tydligt genomslag och därmed en signifikant större publik under året.

Årets ljudkampanj
Priset går till en kampanj som tagits fram för ljudmediet av byrå/kund i radio och/eller podd och som visar på bevisad effekt, känsla och kreativitet.

Årets programpunkt
Priset går till ett radioprogram eller en podd med en stående programpunkt som på ett välplanerat och underhållande sätt driver engagemang och får ett starkt genomslag.

Årets sport
Priset går till ett poddavsnitt eller ett radioprogram som bäst förmedlat känsla och närvaro eller som har den bästa berättelsen om och analysen av något inom sportens värld.

Årets stjärnskott
Priset går till en person som genom sina insatser under året gjort sitt första stora avtryck hos podd- eller radio-publiken. Priset delas ut av Radioakademin.

Årets fakta (radio)
Priset går till ett program eller inslag i radio som lyfter fram fakta på ett intresseväckande och gärna överraskande vis.

Årets intervju (radio)
Priset går till en reporter/programledare som har gjort en väl genomförd intervju med EN person. Intervjun ska ha överraskat och/eller ha väckt engagemang hos lyssnaren.

Årets liveögonblick (radio)
Priset går till en liveupplevelse i radio. Ett radioögonblick där programledare/reporter hanterar en i stunden utmanande situation på ett underhållande och professionellt vis.

Årets morgonshow (radio)
Priset går till en morgonshow som genom utveckling och förnyelse under det senaste året skapat en stärkt relation med lyssnarna.

Årets underhållning (radio)
Priset går till ett program, inslag eller intervju etcetera som gett radiolyssnarna en särskilt underhållande upplevelse

Årets fakta (podd)
Priset går till en välproducerad podd som lyfter fram fakta på ett intresseväckande och gärna överraskande vis.

Årets intervju (podd)
Priset går till en person som har gjort en väl genomförd intervju med EN person vid ett tillfälle. Intervjun ska ha överraskat och/eller ha väckt engagemang hos lyssnaren.

Årets underhållning (podd)
Priset går till ett poddavsnitt som gett lyssnaren en särskilt underhållande upplevelse

Radioakademins hederspris
Utses av Radioakademin.

Årets programledare radio
Publikpris på radioakademin.org.

Årets programledare podd
Publikpris på radioakademin.org.

Årets podd
Publikpris på radioakademin.org.