Årets ljudkampanj 2022

För första gången i Radioakademins historia öppnar vi upp och lanserar en priskategori inom Guldörat som köpare av kommersiellt ljud kan vinna.

Anmälan till detta pris kan endast göras av den köpande marknaden av kommersiellt ljud såsom mediebyråer, reklambyråer och direktkunder. Med andra ord kan inte någon av de kommersiella ljudbolagen anmäla bidrag till detta pris.

Guldörat är Radioakademins prestigefulla pris för att uppmärksamma de produktioner, personer och prestationer under det gångna året som varit något utöver det extra. Från och med i år adderas även Årets ljudkampanj. Priset delas ut dagtid på Guldörat-dagen under det kommersiella spåret på Vasateatern den 20:e oktober.

Det kommersiella spåret har som syfte att inspirera, utbilda och informera alla som är intresserade av att veta mer om kommersiellt ljud. Läs mer om det kommersiella spåret här och boka biljetter till en helspäckad dag och en galafylld och underhållande kväll här.

För att anmäla ditt bidrag till Årets Ljudkampanj – följ beskrivningen nedan samt läs motiveringen för priset: 

Årets ljudkampanj går till en kampanj som tagits fram för ljudmediet genom byrå/kund inom radio och/eller podd och som tagits ut på en eller flera ljudplattformar och visar på kreativitet, innovation, känsla och/eller effekt.

Det är fritt fram att anmäla en framgångsrik kampanj som gått över en eller flera ljudplattformar vare sig det är en spotkampanj och/eller ett redaktionellt samarbete i en FM-station eller podd där kärnbudskapet exempelvis tagits ut på ett sätt genom en radiospot och på ett annat sätt i ett redaktionellt partnerskap i podcast eller radiostation. Ett annat alternativ kan vara att ert bidrag består av en kund som inte investerat i ljudmarknadsföring tidigare men som nu investerat i mediet under det senaste året.

Viktig information:

Kampanjen ska vara publicerad under perioden 1 juni 2021-15 augusti 2022.

Avgiften per bidrag och kategori är 500 kronor plus moms, som faktureras efter du skickat in ditt bidrag.

Välkommen att lämna in ditt bidrag fram till fredagen 23 september och hoppas att vi ses på Guldörat 2022. Det kommer verkligen bli en heldag att minnas!


    Vänligen bifoga en powerpoint-presentation som innehåller bakgrund och syfte till kampanjen, ljudexempel, framgångsfaktorer såsom kreativitet, effekt, ROI och känsla och vad det bidragit till – så att juryn har all bakgrundsdata. Lägg till presentation nedan.