Skicka in bidrag till Guldörat 2024: Kommersiella kategorier

Vem vinner Årets ljudkampanj och Årets branded content 2024?

Nu är det dags att skicka in sina bidrag till Guldörat 2024! Guldörat är Radioakademins prestigefulla pris för att uppmärksamma de produktioner, personer och prestationer under det gångna året som varit något utöver det extra. Årets ljudkampanj och Årets branded content tillsammans med andra åtråvärda priser kommer delas ut på Guldörat 2024 den 22 oktober på Dramaten i Stockholm.

Under dagen kan du ta del av The Power of Sound, en särskild mötesplats för kommersiellt ljud och spännande affärslösningar blandat med tips och inspiration.  Därutöver kommer Guldörats besökare och erbjudas andra exklusiva seminarier och workshops.

Anmälan till dessa två priskategorier kan endast göras av den köpande marknaden av kommersiellt ljud så som direktkunder, reklambyråer och mediebyråer, med andra ord kan inte de kommersiella ljudhusen anmäla bidrag till just dessa två priskategorier. För att anmäla ditt bidrag till Årets ljudkampanj och Årets branded content, följ beskrivningen nedan samt läs beskrivningarna och kriterierna för priserna.

Årets ljudkampanj

Priset går till en kampanj som tagits fram för ljudmediet av byrå/kund i radio och/eller podd och som visar på bevisad effekt, känsla och kreativitet.

Kravspecifikationer: Information om kampanjen, dess omfattning, idé, syfte och mål. Ljudfiler av det material som har publicerats skickas in samt information om i vilket/vilka medier och kanaler som kampanjen har gått. Vi önskar även data som visar på kampanjens effekt och spridning

Årets branded content

Priset går till ett program, programserie eller programinslag som tagits fram för ljudmediet tillsammans med byrå/kund och programledare i radio/podd och som visar på kreativitet, känsla och relevans.

Kravspecifikationer: Ett ljudklipp på det inslag, serie eller avsnitt av ett program som är framtaget tillsammans med kund. Ljudklippet är en del av en serie, ett avsnitt eller ett helt avsnitt och är minst 5 minuter och högst 60 minuter. Motiverande text (högst 150 ord) som beskriver relevans och kreativitet för att påvisa hur innehållet linjerar med showens format i helhet eller på hur innehållet tagits fram som ett helt koncept tillsammans med kund. Data som visar på engagemang får gärna skickas med om det finns.

Viktig information:

Sista inlämningsdag är fredag 28 juni. Kampanjen ska vara publicerad under perioden 1 maj 2023-30 april 2024.

Pris per bidrag är 1 500 kronor exklusive moms.

Varmt välkommen att skicka in ditt bidrag och hoppas vi ses på Guldörat den 22 oktober!

Stort lycka till!

    Vänligen bifoga eller länka till en powerpointpresentation med bakgrund och syfte till kampanjen, ljudexempel och framgångsfaktorer såsom bevisad effekt, ROI, kreativitet och hur kampanjmålen har mötts – så att juryn har all bakgrundsdata. Addera gärna även en motivering till varför ni anser att kampanjen skall vinna Årets ljudkampanj eller Årets branded content i Guldörat 2024.