Fem snabba med huvudmoderatorn för det kommersiella spåret

Stefan Widar, Fluid.

Nu närmar sig Guldörat med stormsteg och vi har tagit tempen på Stefan Widar som är huvudmoderator för Spår 3 (det kommersiella spåret) och som dagligdags arbetar som försäljningschef på reklambyrån Fluid.

1. Det här är andra året i rad som du får förtroendet att leda det kommersiella spåret på Guldörat. Hur känns det?
– Jättebra! Ljud är en av de mest geniala formerna av marknadsföring eftersom det är så starkt förknippat med känslor, vilket ju ofta är starten på en köpresa. En hel dag av ljud med kommersiell inriktning vill ingen smart marknadsförare missa.

2. Vad är ditt bästa minne från förra årets kommersiella spår?
– Dialogen mellan försäljningsdirektörerna från de olika mediehusen, helt klart. Alltid spännande när diskussioner hettar till. Vi får väl se om vi i år kan mejsla fram lite klarhet kring gemensamma mätmetod för poddar, eller i alla fall rör upp lite känslor kring frågan igen.

3. Vad är viktigast att tänka på som huvudmoderator till ett helt spår?
– Nyckeln är låta alla talare driva sin agenda och att förmedla till rummet att vi är ett kompisgäng, så att publiken vill stanna kvar, snarare än att få mig själv att framstå som den skäggig rektorn Gunnel som älskar att hålla hov och höra sin egen röst.

4. Vad ser du mest fram emot under Guldörat 2023? 


– Att få en inblick i hur våra ljudmedier står sig just nu. Självklart även kvällens prisutdelning. Jag älskar tempot!

5. Till sist, vilket är ditt favoritljud just nu? 

– Ljudet av pickupen som går på min Technics 1200 med Winnerbäcks nya album på vinyltallriken.

Stort tack Stefan! Vi ser fram emot att träffa dig och se dig in action 18 oktober på Vasateatern, där vi tillsammans med alla medverkande och besökare skapar en inspirerande och underhållande ljuddag från morgon till kväll!

Share