Guldörat 2023: Nu kan du anmäla bidrag och köpa biljett

Från och med idag är det fritt fram att nominera bidrag till radio- och poddbranschens finaste pris: Guldörat. Samtidigt inleds biljettförsäljningen inför årets Guldörat-dag som hålls 18 oktober på Vasateatern i Stockholm med seminarier, samtal och inspiration på dagen som följs av en storslagen prisutdelningsgala på kvällen.

I år har Guldörat utökats med fyra nya kategorier: Årets sport, Årets barn, Årets programpunkt och Årets stjärnskott. Vinnarna i de tre förstnämnda kategorierna utses av en jury, medan vinnaren i den sista kategorin utses av branschföreningen Radioakademin som också står bakom Guldörat.

”Guldörat 2022 blev den mest lyckade på många år och vi fortsätter i samma spår på Vasateatern och jag hoppas att Guldörat 2023 blir ännu bättre med fler givande seminarier på dagen och med ännu mer fest på galan” säger Radioakademins ordförande Anders Elfström.

En ytterligare förändring jämfört med tidigare år är att ett bidrag endast kan anmälas i en kategori. Bidragen ska ha sänts eller publicerats under perioden 15 augusti 2022 till 15 maj 2023. Senast 31 maj ska ditt tävlingsbidrag vara inlämnat via anmälningsformuläret som du hittar här.

Här är alla kategorier där du kan tävla med ditt bidrag i Guldörat 2023:

Årets avslöjande
Årets barn – ny kategori
Årets dokumentär
Årets genombrott
Årets ljudkampanj
Årets programpunkt – ny kategori
Årets sport – ny kategori
Årets stjärnskott – ny kategori

Årets fakta (radio)
Årets intervju (radio)
Årets liveögonblick (radio)
Årets morgonshow (radio)
Årets underhållning (radio)

Årets fakta (podd)
Årets intervju (podd)
Årets underhållning (podd)

Radioakademins hederspris

Årets programledare radio (publikpris)
Årets programledare podd (publikpris)
Årets podd (publikpris)

Onsdag 18 oktober återkommer Guldörat till Vasateatern efter förra årets utsålda evenemang. Biljetterna släpps idag och du köper dem här.

Radioakademin arrangerar Guldörat i samarbete med produktionsbolaget Brand New Content och löpande under våren presenterar vi spännande talare och intressanta seminarier, paneler med mera.

Förra årets nyhet med ett kommersiellt spår kommer tillbaka – i år med temat ”Värde och effekt av ljudreklam”. Missa inte när en ljudidentitet skapas direkt på plats eller när de stora kommersiella ljudbolagens försäljningsdirektörer möts i en panel och siar om framtiden.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Share