Vinnare 2012

Stora Radiopriset 2012 och Radioakademins Hederspris samt Radioakademins Specialpris

[divider style=”shadow”]

Årets Närradio

Radio Totalnormal

Med närvaro och personligt tilltal, med berättelser och ämnen som berör har Radio Totalnormal tagit lyssnarna till sitt hjärta. Stor radiokonst i mindre format.

[divider style=”shadow”]

Årets Radiostation/Kanal

101,9 Radio1, MTG Radio

Med ett öppet, rakt och enkelt tilltal tas angelägna ämnen upp till debatt. Det direkta samtalet skapar nyfikenhet och nerv. Radio1 har visat att kompetent pratradio har sin givna plats i den svenska etern.

[divider style=”shadow”]

Årets Morgonprogram

Äntligen Morgon, Mix Megapol

Med starka personligheter, kända gäster och ett spännande upplägg ger de sina lyssnare en härlig start på dagen. Äntligen Morgon i Mix Megapol är rappt, äkta i sin värme och humor och därför en av Sveriges största radioshower.

[divider style=”shadow”]

Årets Rookie

Linnea Wikblad, P3 Stockholm

Linnea Wikblad är en intressant och intresserad radiopersonlighet som inte ger sig förrän sista ordet är sagt. Allt och alla är lika viktiga. Passionen för radio glittrar i hennes röst. En ny stjärna är född.

[divider style=”shadow”]

Årets Musik

Klingan i P2, P2 Sveriges Radio

I sitt musikprogram låter Lennart Wretlind oss följa med på en världsomsegling till exotiska och avlägsna musikaliska hamnar. Radioprogrammet Klingan andas respekt, kunskap och kärlek och ökar förståelsen mellan människor från olika kulturer.

[divider style=”shadow”]

Årets Underhållning

Spanarna i P1, P1 Sveriges Radio

Ett radioprogram med skärpa och humor som betraktar omvärlden och framtiden med intelligens och känsla. Spanarna i P1 sätter sig aldrig över sin publik utan får den att känna sig klokare och smartare. Tack för spaningen!

[divider style=”shadow”]

Årets Reportage

Saudiaffären, Studio Ett, P1 Sveriges Radio

När professionella radiojournalister nyttjar radiomediets alla möjligheter byggs dramatiken upp och en komplex historia blir begriplig. Saudiaffären är ett avslöjande i världsklass som skakade Sverige. Med signum Studio Ett i P1!

[divider style=”shadow”]

Årets Radioprogram

P3 Dokumentär, P3 Sveriges Radio

Väl underbyggt, tempofyllt och med stort engagemang bjuder årets radioprogram unga lyssnare ett viktigt innehåll av högsta klass. P3 Dokumentär är driven, levande och brännande nutidshistoria i radioform. Skapad av många duktiga producenter och reportrar.

[divider style=”shadow”]

Årets Folkbildare

Micke förklarar, Äntligen Morgon, Mix Megapol

Kunnigt och koncist gör han svåra saker begripliga. Micke Tornving har ett pedagogiskt tilltal som på ett roligt och annorlunda sätt förklarar sammanhangen och de komplicerade frågorna. Folkbildning ut i fingerspetsarna, helt enkelt!

[divider style=”shadow”]

Årets Specialpris

Radiokorrespondenterna, Sveriges Radio

Från världens alla hörn förmedlar de med stort engagemang nyheter, händelser och kunskap på ett alldeles eget vis. Och numera även med ungt perspektiv, Robin Olin, vår nya favorit! Hör upp när Sveriges Radios korrespondenter med sina karakteristiska röster målar sin bild av verkligheten för miljoner radiolyssnare varje dag.

[divider style=”shadow”]

Årets Hederspris

Lasse Granqvist

Med en unik förmåga och nerv att förmedla det intensiva skeendet har han under lång tid tjusat de svenska radiolyssnarna. Hans inlevelse och sätt att referera har för svenskarna förhöjt upplevelsen oavsett om vi vann eller förlorade. Han är en sann och stor tillgång för radiomediet. Lasse Granqvist är en av våra största röster genom alla tider!

[divider style=”shadow”]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.