Vinnare 2013

Stora Radiopriset 2013 och Radioakademins Hederspris samt Radioakademins Specialpris

[divider style=”shadow”]

Årets Folkbildare 2013

Institutet med Karin och Jesper i P3, Produktionsbolaget Munck

Vetenskap och humor på en och samma gång. Nydanande folkbildning med guldkant. Institutet väcker nyfikenhet och förmedlar kunskap med humor genom entusiastiska programledare.

[jwplayer player=”1″ mediaid=”1542″]

[divider style=”shadow”]

Radioakademins Hederspris 2013

Kjell Alinge

Han har alltid vandrat sin egen väg med ständiga framgångar hos de svenska radiolyssnarna. Han är en målande personlighet med ett unikt eget uttryck som gjort honom till den radiokonstnär han är. Han har uppfunnit många av radions mest klassiska radioprogram under sin 45 år långa radiokarriär. Vi summerar, han fann sitt Eldorado i etern.

[divider style=”shadow”]

Årets Morgonprogram 2013

Morgon i P4 Radio Stockholm, Sveriges Radio

Morgonen i P4 Radio Stockholm står för bredd och bildning i behaglig blandning. Ett bra tilltal med både allvar och lättsamhet och där lyssnarens intresse alltid sätts i första hand. Direktsänd morgonradio när den är som bäst.

[jwplayer player=”1″ mediaid=”1505″]

[divider style=”shadow”]

Årets Musik 2013

Wretlinds Värld, Spotify

Unikt, udda och generöst. Wretlind bjuder lyssnaren utifrån sitt eget engagemang och passion för musiken. Föredömlig kvalitet och världsligt musikletande som aldrig tycks sina, dessutom snyggt paketerat i en ny utmanande digital plattform.

[jwplayer player=”1″ mediaid=”1512″]

[divider style=”shadow”]

Årets Närradio 2013

Magasinet, Radio AF

Magasinet är ett välgjort och engagerande aktualitetsprogram. Ett radioprogram som väcker intresse även utanför studentkretsar. Talang och engagemang på ett begåvat sätt.

[jwplayer player=”1″ mediaid=”1480″]

[divider style=”shadow”]

Årets Radioprogram 2013

Den fastspända flickan, P1 Dokumentär, Sveriges Radio

Ett viktigt ämne om en grupp i samhället som saknar röst. En skakande, stark berättelse, presenterad genom trovärdig journalistik. Ett radioreportage där röster och ljud förmedlar en närhet och intimitet som skulle kännas påträngande i bild.

[jwplayer player=”1″ mediaid=”1526″]

[divider style=”shadow”]

Årets Radiostation/Kanal 2013

Radio1 101,9, MTG Radio

En station som vågar lita på kraften i det talade ordet och som fortsätter sticka ut med envishet och glöd och som hela tiden har sina lyssnare i ett stadigt grepp. Radio1 vågar gå mot strömmen och ständigt utmana.

[jwplayer player=”1″ mediaid=”1493″]

[divider style=”shadow”]

Årets Reportage 2013

Den fastspända flickan, P1 Dokumentär, Sveriges Radio

Starkt, modigt, viktigt och aktuellt. Tungt reportage som berör, upprör och förskräcker. En skrämmande historia direkt ur verklighetens Sverige. En stark dokumentär om det som inte borde kunna hända i vårt land.

[jwplayer player=”1″ mediaid=”1535″]

[divider style=”shadow”]

Årets Rookie 2013

Sigge Eklund, Mix Megapol, SBS Discovery Radio

Han är trygg när han levererar sina åsikter, är både rolig och skarp samtidigt vältalig och påläst med en ständigt uppfriskande bitskhet. Sigge har nu även erövrat radiolyssnarnas hjärta. En ny stjärna har tänts på radiohimlen!

[jwplayer player=”1″ mediaid=”1499″]

[divider style=”shadow”]

Radioakademins Specialpris 2013

Radio Intelligence

De var ett ungt, intelligent gäng som var med och startade den svenska, kommersiella radion. De samlade och utvecklade sina kunskaper och sin ambition på ett lysande sätt. Idag är de delar av ett ledande och ytterst professionellt företagsteam med kunder i 24 internationella radiomarknader. Radioakademin är stolt över att få belöna ett företag som exporterar svensk radiokunskap till radiokollegor världen runt.

[divider style=”shadow”]

Årets Underhållning

Aschberg, Radio1 101,9, MTG Radio

Ett program som påläst tar upp ämnen som man normalt inte pratar om. Intellektuell underhållande humor som får människor att öppna sig och berätta om en verklighet som annars inte kommer fram i radio. Aschberg på Radio1 är en uppfriskande ventil i etern.

[jwplayer player=”1″ mediaid=”1518″]

[divider style=”shadow”]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.