Maximera ljudets kraft på Guldörat

Värde, effekt och långsiktighet i sin ljudmarknadsföring är i fokus på Guldörats kommersiella spår – och idag avslöjas även de nominerade till Årets ljudkampanj!

Programmet till Guldörats kommersiella heldagspår är äntligen officiellt! Den tredje av scenerna i årets upplaga av Guldörat fokuserar helt på affärslösningar och den kommersiella potentialen i radio- och poddlandskapet.

Nyckelorden för 2023 är:

  • Värde
  • Effekt
  • Långsiktighet

 

Stefan Widar, Fluid.

Moderator för det kommersiella spåret är liksom förra året Stefan Widar, som är försäljningschef på byrån Fluid.

Gör dig och ditt team redo för en fartfylld och fullmatad dag. Detta är perfekt för dig som vill veta allt om eller är nyfiken på ljudannonsering inom radio och podd. Du kommer känna dig uppdaterad, inspirerad och underhållen.

Bland annat kommer de kommersiella ljudhusen presentera innovativa och kreativa kampanjer från året som gått, ledande säljdirektörer samlas för att diskutera hur du kan maximera din marknadsföring i ljudmediet samt profilerade poddkreatörer och annonsörer som kommer talar om värdet av långsiktighet i samarbeten. Vi har även ett par spännande undersökningar att presentera.

 

Peter Nilsson, Media Director på AdOn.

– Det här blir roligt! Som moderator för säljdirektörspanelen ser jag fram emot hur våra största aktörer tycker att mediebyråer och kunder bäst ska använda dem för att bygga kunders varumärken och öka försäljningen. Jag ser också fram emot att de som lyssnar på panelen får en möjlighet att effektivt skaffa sig en uppdaterad kompetens som bidrar till en konkurrensfördel gentemot de som inte kommer att vara på plats denna dag. Samtidigt blir det spännande att se vem som tar chansen att på ett påläst och inspirerande sätt vinna åhörarnas förtroende i detta rådande konjunkturläge, säger Peter Nilsson, Media Director på AdOn, som är moderator för Försäljningsdirektörspanelen.

 

Kristoffer Triumf.

Kristoffer Triumf, som modererar panelen ”Värdet och effekten av poddsamarbeten”, brinner för frågan om långsiktighet och integritet i poddsamarbeten. Triumf har varit med på resan från podcastannonseringens pionjäranda till den mångmiljonbransch det är idag.

– Det känns som det längre podcastsamarbetet har fått stryka på foten för kortare samarbeten, vilket är synd. Vad kan branschen göra för att ändra på det? Och hur bibehåller man som innehållsskapare sin integritet gentemot sina finansiärer? Det är några av frågorna som jag kommer lyfta i debatten under Guldörat. Och visst, innehållet i sig är förstås viktigast för utan det har vi inga lyssnare – men jag har längtat efter att få diskutera den kommersiella delen av poddbranschen också. Så det känns fint att Guldörat blir en arena för att diskutera hur vi innehållsskapare kan fortsätta att se till att marknaden överlever och utvecklas, säger Kristoffer.

 

Teresa Blomgren.

Hur kan ljudets andel i mediemixen öka? Tillbaka på Guldörat är Teresa Blomgren. Hon har jobbat inom kommersiell radio i 27 år. Senast som ansvarig för Creative Solutions på Viaplay Group Radio. Blomgren modererar en session som sätter spotlighten på hur man som annonsör kan nå ut med sitt budskap i en värld av förändring:

– Att vara en del av det kommersiella spåret under Guldörat är en ära. I en vikande konjunktur är det viktigt att fortsatt påminna om ljudets närvaro i mediemixen och att kostnadseffektiva insatser som ger räckvidd är viktigare än någonsin då utvecklingen går framåt med ljudets hastighet, säger Teresa.

 

Anki Berglund, Bauer Media.

Radioakademin är en gränsöverskridande akademi med en styrelse bestående av representanter från kommersiella radioföretag, public service-företagen, produktionsbolag, poddbolag och andra branschföretag och som går över 20 år tillbaka i tiden.

Anki Berglund, Concept Developer & Project Manager på Bauer Media, var en av initiativtagarna till det kommersiella heldagsspåret (spår 3) på Guldörat. Spåret lanserades i fjol inför fullsatt publik på Vasateatern – så nu gör vi det igen! Förra året lanserade Guldörat även kategorin ”Årets ljudkampanj” som endast köpande kunder av ljudmediet kan vinna.

– Guldörat är en viktig branschdag för alla som verkar i ljudmediet oavsett om vi pratar radio eller podd. Fast som kommersiell aktör kände jag att något saknades då vi inte bjöd in den köpande marknaden som ett flertal av oss ljudhus är helt beroende av. Det fick gehör och förståelse från Radioakademin och förra året lanserades förutom ett kommersiellt heldagsspår även priskategorin Årets ljudkampanj vilket fick otroligt fin respons. Jag hoppas kunder upplever att programmet vi presenterar känns som en väl investerad tid då det här är det enda tillfället under året till en heldag att bli inspirerad, uppdaterad, underhållen om allt inom kommersiellt ljud och dess möjligheter, säger Anki.

Se hela programmet för det kommersiella spåret här och vilka som är nominerade till Årets ljudkampanj här. Köp biljett här.

Share