Missa inte Guldörat 20 oktober – Titti Schultz leder dagsprogrammet på största scenen

Titti Schultz. Foto: Magnus Ragnvid.

Guldörat-dagen (tidigare Radio- och poddagen) rycker allt närmare – torsdag 20 oktober fylls Vasateatern i Stockholm av spännande seminarier, paneler och föreläsare på dagen som sedan följs av prisgalan på kvällen som leds av Gry Forssell.

Såväl dagsprogrammet som galan på kvällen har byggts ut rejält jämfört med tidigare år.

På stora scenen i Vasateatern leds dagsprogrammet av Titti Schultz, belönad med Guldörat som Årets radioprogramledare både 2020 och 2021! Titti är en av de radioprofiler vars röst nått och når flest lyssnare runt om i vårt land, med en lång karriär i både kommersiell radio och i public service. 

Dagsprogrammet består av tre ”spår” med seminarier, paneler och föreläsare på tre olika scener. Ett av spåren är helt dedikerat affärslösningar och kommersiell utveckling av ljudinnehåll, de två andra spåren innehåller punkter om en lång rad områden inom ljudbranschens kreativa universum – hela vägen från handfasta tips om hur du gör den perfekta pratan på några sekunder till hur lyssnarbeteenden förändras och vilka format som lyckas bäst i den allt hårdare konkurrensen. En rad internationella gäster tar plats på scenen tillsammans med många framstående namn inom den svenska ljudbranschen. Några exempel:

  • Att berätta om brott – true crime inifrån med Diamant Salihu (SVT), Pernilla Wadebäck (Tredje Statsmakten Media) och Paul Grant som skapat formatet BBC Gangster om organiserad brottslighet.
  • Nu skruvas ljuddramat upp handlar om hur drama i ljudform vinner mark – hör Spotify-kreatörer från Tyskland och Storbritannien berätta om den internationella lanseringen av ”Batman unburied”, och Moa Gammel (Sveriges Radio), Peter Grönlund (bland annat Spotify) och Karin Andersson (UR) diskuterar det svenska ljuddramat nu och framåt.

På Guldörat-dagen kan du också se och höra några av branschens tyngsta beslutsfattare prata om utvecklingen av innehållet i radiokanaler och ljudtjänster:

  • De stora ljudtrenderna – det lyssnar du på i morgon samlar utbudschefer från hela den svenska ljudbranschen i en panel som pekar ut riktningen för svensk radio-, podd- och ljudmarknad de kommande åren.
  • Musiken – så utvecklas den i radio och på streamingtjänster samlar också en namnkunnig panel från svensk musik- och ljudindustri som ger dig olika insikter om varför nutida musik låter som den låter och vad som påverkar dess genomslag i våra kanaler och tjänster.

Missa inte heller när morgonshowernas programledare berättar om sina hemligheter, vad BBC upptäckt styr lyssnarnas val av ljud i sina bilar eller att se landets främsta Rysslandsexperter podda om utvecklingen i Ukrainakriget. 

Alla programpunkter hittar du här.

Programmet för det kommersiella spåret hittar du här.

Så missa inte Guldörat! Portarna till Vasateatern öppnar vid 8.30 den 20 oktober, programmet rullar igång från 9-tiden och framåt. Exakta tider för programpunkter meddelas inom kort. I biljettpriset ingår hela dagens och kvällens program, lunch, fika, mingelmat på kvällen samt drinkbiljetter.

Passa även på att rösta i kategorierna Årets podd, Årets programledare podd och Årets programledare radio. Omröstningen är öppen till och med 9 oktober. Läs om och lyssna på årets nomineringar och rösta här.