Nominerade Årets Radioupplevelse 2018

De nominerade i kategorin Årets Radioupplevelse och beskrivningen av programmet i fråga

Texter uppdateras vartefter de kommer in till Radioakademin.

Hästgården

P1 Dokumentär och Ekot

Hästgården av Daniel Velasco och Robert Barkman. Otroligt starkt berättande om övergrepp av en ridlärare på 90-talet som kunde fortsätta under många år pga tystnadskultur, rädsla och förnekelse.
Många pratar fortfarande om det och om makt, lögner och svek. Serien i fem delar har fått ett enormt genomslag hos publiken.

Producenter är Magnus Arvidsson o Ylva Lindgren.
Hästgården är ett samarbete mellan P1 Dokumentär och Ekot.

Hamnskiftarens resa

UR Play

Hamnskiftarens resa är en äventyrsserie för barn som beskriver Sverige och våra 25 landskap.

Radioserien skapar så starka inre bilder hos lyssnaren att det är jämförbart med upplevelsen av att se en actionfilm ”a la James Bond” på bio eller storbildskärm! Producenten Johannes Berg har i sitt fantasyinspirerade sagodrama skapat en helt unik ljudbild som tränger rakt igenom märg och ben på den som lyssnar. Ett äventyr fyllt av magi, gåtor och övernaturliga väsen, som med utgångspunkt i Sveriges geografi också ger lyssnaren kunskaper i ämnen som historia, svenska och naturkunskap.

Hej, hej, hej VM – Christian Olsson

Radiosporten

I ett av världens största evenemang som var ämnet på de flesta svenskars läppar denna sommar, stod Radiosportens Christian Olsson för flera insatser som fick stort genomslag och blev en upplevelse och snackis långt utanför den traditionella sportpubliken.

Radioakademin nominerar starten på alltihop när Sverige blev klart för VM. Det blev omedelbart ett klassiskt referat med stora poetiska kvaliteter.

Bevakningen av Aviciis död

P3

En blixtsnabb samordning mellan redaktioner och produktionsbolag resulterade i en kärleksfull hyllning som hördes en hel dag i kanalen – och som gav fans och artistkollegor möjlighet att minnas tillsammans.

Guldörat delas ut den 20:e september 2018 – ovan är de som är nominerade i Årets Radioupplevelse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.