Ny ordförande för Radioakademin

På sitt årsmöte har Radioakademin som arrangerar Guldörat valt Anders Elfström, VD på produktionsbolaget Filt, till ny ordförande. Han ersätter Helena Bremberg från Sveriges Radio.

– Det är en ära att ha fått förtroendet att vara ordförande för Radioakademin efter många år som ledamot och att leda arbetet med att vidareutveckla Guldörat både som gala och branschpris, säger Anders Elfström.

Anna Rastner från Bauer Media sitter kvar som vice ordförande medan Mattias Hermansson från Sveriges Radio blir sekreterare. Patrick Mannerström från RCS återvaldes som kassör.

Nya ledamöter är Samira Othman, kanalchef på P4 Halland, och Helena Huhta, programchef på Sveriges Radio Finska. De ersätter Helena Bremberg och Kajsa Hallberg från Sveriges Radio.

Radioakademin är en ideell förening som grundades 1992 med syfte att gynna radio- och poddbranschen som helhet. Den består av alla större aktörer inom radio och podd-världen i Sverige, bland andra Sveriges Radio, UR, Bauer Media, Viaplay Group, Spotify, Acast och Podme.

Guldörat är radio- och poddbranschens stora pris och Guldörat-galan och branschdagen arrangeras i år den 18 oktober på Vasateatern i Stockholm.

Information om hur man köper biljetter och anmäler bidrag kommer senare.

Share