Spår 3 – kommersiellt spår

Gemensamma tider

08.15 Insläpp – dörrarna öppnas
09.00 Alla hälsas välkomna inne på Vasateatern
09.30 Förmiddagens spår drar igång
12.30 Lunch serveras
13.30 Eftermiddagens spår drar igång
16.15 Dagens program avslutas
18.30 Dörrarna öppnar för mingel, bubbel och mingeltallrik serveras
20.00 Galan börjar
21.30 Efterfest
01.00 Kvällen avslutas

Kampanjer vi minns

SPÅR 3 09.30-10.15

De kommersiella ljudhusen bästa case under det senaste året. Caset kan visa på innovation, resultat, effekt eller unicitet. Hör representanter från Spotify, Bauer Media, Viaplay Group, Acast och Perfect Day Media dela med sig av sina inspirerade kundcase.

Medverkande: Raúl Valencia Lopez – Marketing Manager på Unibet för Spotify, Anna Hansson – Head of Brand Partnership på Bauer Media för Stryktipset, Teresa Blomgren – Head of Creative Solutions på Viaplay Group för Rix FM Festival, Fanny Klerfelt – Creative Manager och Simon Said – Creative Director Nordics på Acast för Tre, samt Felix Gran – Head of Campaign på Perfect Day Media för Tradera.

Poddarna Våra sanningar med Vivi & Carin, Värvet, When We Were Kings och Bara Blåvitt, Simon Post (Tre), Lena Ljungdahl (Över min döda kropp).

När poddpartnerskapet blir som bäst

SPÅR 3 10.30-11.15

Hur skapar man ett innehåll som lyssnarna älskar och som samtidigt ger bästa möjliga resultat för en annonsör? Vad kännetecknar ett bra podcastsamarbete och när kan det bli fel? Vad ser annonsörer för effekt på sina podcastköp och vilken plats tar podcast i mediemixen?

I ett panelsamtal som tar avstamp i redaktionella samarbeten i poddar får vi höra erfarenheter, åsikter, tankar och inte minst – tips och inspiration från fyra olika poddar, tillsammans med perspektivet från en poddköpande annonsör. Passet leds av krimexpert, säkerhetsspecialist och föreläsaren Lena Ljungdahl.

Vivi Wallin, Våra sanningar: Med hög igenkänningsfaktor, mycket humor och utan filter dissekerar Carin da Silva och Vivi Wallin vardagens utmaningar och glädjeämnen. Helt utan röd tråd. Vivi Wallin är influencer, författare och tidigare TV-programledare och gör podden ”Våra sanningar med Vivi och Carin” tillsammans med Carin da Silva. Hon driver även instagramkontot @mammasanningar med nära 300k följare. 

Håkan Andreasson och Alexander Sjöblom, When we were kings: Erik Niva och Håkan Andreasson berättar om fotbollsklubbar och säsonger som på ett eller annat sätt satt avtryck i historien – ikoniska milstolpar såväl inom fotbollen som ekonomiskt, politiskt och kulturellt. Håkan Andreasson är journalist med över 20 års erfarenhet från Aftonbladet, bland annat som sportchef och redaktionschef. Alexander Sjöblom är senior podcastproducent och är huvudproducent för When We Were Kings.

Kristoffer Triumf, Värvet: Värvet är Sveriges första (och en av de största) intervjupoddar och gjord av poddpionjären Kristoffer Triumf. Varje vecka intervjuar Kristoffer en mer eller mindre känd person och spännande samtal uppstår.

Joakim Hanäs, BBpodd: Joakim är programledare tillsammans Patrik Glimberg i världens största podd om IFK Göteborg. BBpodd betyder ”Bara Blåvitt” och är en podd som kommer IFK Göteborg nära inpå kroppen. Högt och lågt med spelarintervjuer, matchanalyser och med en stor portion humor och glimten i ögat. 

Simon Post (Tre):  Simon har bakgrund i mediebyråbranschen och är sedan tre år tillbaka mediechef på Tre. Där har han ansvar för reklaminvesteringarna i köpta kanaler och jobbar mot att maximera effekten genom optimering av mediekanaler, målgrupper och, tillsammans med in-housebyrån Creative Agency, innehållsanpassning.

Lena Ljungdahl, moderator: Lena Ljungdahl är förundersökningsledaren och spanaren som blev krimexpert, säkerhetsspecialist och föreläsare. Nu driver hon podcasten Över min döda kropp tillsammans med Anna Jinghede och har precis släppt sin debutroman ”Någon måste dö”.

Martin Andreasson (HowCom), Johnny Strömgren (Bauer), Martin Backman (Viaplay), Gabriel Aksan (Spotify), Johanna Turner (Acast), Lina Blomér (Perfect Day).

Värdet av ljudreklam

SPÅR 3 11.30-12.15

Traditionell radioreklam, målgruppsstyrda spotar och redaktionella samarbeten i poddar och radiostationer. Hur har marknaden förändrats de senaste åren, vilka trender kan man se, vad blir viktigt inför framtiden och hur skapar man värde för kunden? Här svarar de kommersiella ljudbolagens försäljningsansvariga på de frågor som kanske inte alltid ställs. Välkommen till en spännande panel med inbjudande samtal, allt modererat av Martin Andreasson – partner på mediebyrån HowCom.

Medverkande panel: Johnny Strömgren – försäljningsdirektör Bauer Media, Martin Backman – Director of Sales Viaplay Group, Gabriel Aksan – Director of Sales Nordic Spotify, Johanna Turner – Director of Sales Nordic Acast och Lina Blomér – försäljningschef Perfect Day Media.

David Martholm och Christian Roussos (Dobedai).

Lilla ljudreklamskolan

SPÅR 3 13.30-14.15

Välkommen till en föreläsning om hur ljud påverkar oss – både som människor och som konsumenter. Målet är att ge åhöraren en större förståelse för hur vi människor bäst tar emot information, när hörseln är vårt enda sinne. Lilla ljudreklamskolan hålls av Christian Roussos, copywriter och regissör, och David Martholm, grundare och producent, på Dobedai Produktionsbyrå.

Dobedai är en kreativ produktionsbyrå som specialiserat sig på att sätta ljud, röster och melodier till kunders produkter för att på så vis stärka relationen till Sveriges radio- och poddlyssnare.

Jesper Cederäng, OMD Sweden.

Ljudannonsers effektivitet – värt eller inte?

SPÅR 3 14.30-15.15

Podcast har under de senaste åren haft en explosionsartad tillväxt när det gäller konsumtion vilket naturligt drar till sig annonsörskapital. Men hur effektivt är digitalt ljud och podcast när det gäller att driva försäljning och varumärkesparametrar? Det här var en fråga som OMD ville besvara och i samarbete med Spotify och Acast har OMD genomfört en studie för att utröna just detta. Slutmålet med projektet är att hjälpa gemensamma kunder att fatta datadrivna beslut kring användandet av digital audio och podcast i sin marknadsföring.

Studien presenteras av Jesper Cederäng – Video & Audio Director på OMD Sweden. Jesper har över 13 års erfarenhet hos OMG och mediebranschen – och vart verksam inom Audio/Video redan sedan start. Jesper beskriver sig som löjligt förtjust i att rota i och driva bevis på hur viktigt marknadsföring är för byråns kunder när det gäller både försäljning och att bygga varumärke.

Olle Bråne (Bauer).

Programmatic audio – automatiserade köpsätt på frammarsch

SPÅR 3 14.30-15.15

Vi är mitt inne i en audioboom där det aldrig konsumerats så mycket ljud som just nu där mer än hälften av Sveriges befolkning lyssnar på minst en podcast i månaden. IRM spår nya intäktsrekord för podcasts. Samtidigt ser vi en tydlig transformation hos medie- och digitalbyråerna där fler och fler medier handlar medier alltmer automatiserat. Programmatisk handel inom display och video har vuxit stadigt under snart 10 år. Hur ser utvecklingen ut kring branschen köpsätt inom ljud och vad kommer hända i framtiden?

Passet leds av Olle Bråne – Head of Programmatic på Bauer Media som de senaste åren arbetat med att bygga upp företagets programmatiska infrastruktur från grunden. Tidigare har han arbetat som marknadsansvarig för Lottoland, partneransvarig på Schibsted Media Group och som KAM på MTG TV/Radio.

Max Malmquist och Joel Nyberg, Lejonbröder.

Världens första osynliga Powerpoint? 

SPÅR 3 15.30-16.15

Vi är inte föreläsare. Vi är ljudkommunikatörer. Förvänta dig inte en föreläsning. Detta är en inspirerande ljudupplevelse som får dig att förstå magin med ljud. En 30 minuters ljudreklam för en 30 sekunders ljudreklam.

Musikminnet, ljud- och musikkommunikation, melodier, ljudprofiler, ljudlogotyper och jinglar – töntiga som sofistikerade och allt där emellan. Relevans och tydlighet i relation till kreativitet i musik, ljudeffekter och röster. Vi går inte in så konkret på HUR vi gör men du kommer att förstå VAD vi kan skapa med dig. Vi bevisar en gång för alla att ljudmediet är visuellt, där lyssnaren själv spelar huvudkaraktär.

Denna ljudupplevelse produceras och framförs av Max Malmquist och Joel Nyberg, grundare, producenter och projektledare på ljudbyrån Lejonbröder.