Program 2022: Kommersiellt spår

Här är några av programpunkterna för Guldörats kommersiella spår. Mer information kommer inom kort.

Kampanjer vi minns

De kommersiella ljudhusen bästa case under det senaste året. Caset kan visa på innovation, resultat, effekt eller unicitet. Hör representanter från Spotify, Bauer Media, Viaplay Group, Acast och Perfect Day Media dela med sig av sina inspirerade kundcase.

Medverkande: Raúl Valencia Lopez – Marketing Manager på Unibet för Spotify, Frida Laos Whittaker Sales Manager – Brand Partnership på Bauer Media för Stryktipset, Teresa Blomgren – Head of Creative Solutions på Viaplay Group för Rix FM Festival, Fanny Klerfelt – Creative Manager och Simon Said – Creative Director Nordics på Acast för Tre, samt Felix Gran – Head of Campaign på Perfect Day Media för Tradera.

David Martholm och Christian Roussos (Dobedai).

Lilla ljudreklamskolan

Välkommen till en föreläsning om hur ljud påverkar oss – både som människor och som konsumenter. Målet är att ge åhöraren en större förståelse för hur vi människor bäst tar emot information, när hörseln är vårt enda sinne. Lilla ljudreklamskolan hålls av Christian Roussos, copywriter och regissör, och David Martholm, grundare och producent, på Dobedai Produktionsbyrå.

Dobedai är en kreativ produktionsbyrå som specialiserat sig på att sätta ljud, röster och melodier till kunders produkter för att på så vis stärka relationen till Sveriges radio- och poddlyssnare.

Jesper Cederäng, OMD Sweden.

Ljudannonsers effektivitet – värt eller inte?

Podcast har under de senaste åren haft en explosionsartad tillväxt när det gäller konsumtion vilket naturligt drar till sig annonsörskapital. Men hur effektivt är digitalt ljud och podcast när det gäller att driva försäljning och varumärkesparametrar? Det här var en fråga som OMD ville besvara och i samarbete med Spotify och Acast har OMD genomfört en studie för att utröna just detta. Slutmålet med projektet är att hjälpa gemensamma kunder att fatta datadrivna beslut kring användandet av digital audio och podcast i sin marknadsföring.

Studien presenteras av Jesper Cederäng – Video & Audio Director på OMD Sweden. Jesper har över 13 års erfarenhet hos OMG och mediebranschen – och vart verksam inom Audio/Video redan sedan start. Jesper beskriver sig som löjligt förtjust i att rota i och driva bevis på hur viktigt marknadsföring är för byråns kunder när det gäller både försäljning och att bygga varumärke.

Olle Bråne (Bauer).

Programmatic audio – automatiserade köpsätt på frammarsch

Vi är mitt inne i en audioboom där det aldrig konsumerats så mycket ljud som just nu där mer än hälften av Sveriges befolkning lyssnar på minst en podcast i månaden. IRM spår nya intäktsrekord för podcasts. Samtidigt ser vi en tydlig transformation hos medie- och digitalbyråerna där fler och fler medier handlar medier alltmer automatiserat. Programmatisk handel inom display och video har vuxit stadigt under snart 10 år. Hur ser utvecklingen ut kring branschen köpsätt inom ljud och vad kommer hända i framtiden?

Passet leds av Olle Bråne – Head of Programmatic på Bauer Media som de senaste åren arbetat med att bygga upp företagets programmatiska infrastruktur från grunden. Tidigare har han arbetat som marknadsansvarig för Lottoland, partneransvarig på Schibsted Media Group och som KAM på MTG TV/Radio.

Martin Andreasson (HowCom), Johnny Strömgren (Bauer), Martin Backman (Viaplay), Gabriel Aksan (Spotify), Johanna Turner (Acast), Lina Blomér (Perfect Day).

Värdet av ljudreklam

Traditionell radioreklam, målgruppsstyrda spotar och redaktionella samarbeten i poddar och radiostationer. Hur har marknaden förändrats de senaste åren, vilka trender kan man se, vad blir viktigt inför framtiden och hur skapar man värde för kunden? Här svarar de kommersiella ljudbolagens försäljningsansvariga på de frågor som kanske inte alltid ställs. Välkommen till en spännande panel med inbjudande samtal, allt modererat av Martin Andreasson. partner på mediebyrån HowCom.

Medverkande panel: Johnny Strömgren – försäljningsdirektör Bauer Media, Martin Backman – Director of Sales Viaplay Group, Gabriel Aksan – Director of Sales Nordic Spotify, Johanna Turner – Director of Sales Nordic Acast och Lina Blomér – försäljningschef Perfect Day Media.