Program för Guldörat: Kommersiella spåret

Program för Spår 1 och 2 finns här

Gemensamma tider

08.15 Insläpp – dörrarna öppnas
09.00 Stora Scenen: Alla hälsas välkomna till Guldörat. Utdelning av Årets ljudkampanj och Årets barn
09.30 Förmiddagens spår drar igång
11.30 Lunch serveras
12.30 Stora Scenen: Utdelning av Årets stjärnskott och Årets hederspristagare plus samtal
13.30 Eftermiddagens spår drar igång
14.00 Fika
16.15 Dagens program avslutas
18.30 Dörrarna öppnar för mingel, bubbel och mingeltallrik serveras
20.00 Galan börjar
21.30 Efterfest
01.00 Kvällen avslutas

Kommersiella spåret/Spår 3

09.45 Kampanjer vi minns
10.45 Säljdirektörspanelen
11.30 Lunch serveras
12.30 Lilla ljudlogotypskolan
13.15 Poddpanel: Värdet och effekten av poddsamarbeten!
14.00 Fika
14.30 Vi hörs nu och framöver i en värld i förändring – hur ska man nå ut?
15.30 Ljud är mest kostnadseffektivt
15.55 Power of Audio
Stefan Widar, Fluid.

Moderator: Stefan Widar

Stefan Widar inledde sin radiokarriär redan på 90-talet och har jobbat sig genom flertalet stationer i landet både som programledare och musikchef. Idag jobbar han som försäljningschef på byrån Fluid där han även driver podden Fluid Friday.

Kampanjer vi minns

SPÅR 3/KOMMERSIELLA SPÅRET 09.45

Här presenterar de kommersiella ljudhusen innovativa, inspirerande och kreativa kundcase från det senaste året om en slot på tio minuter vardera.

Bauer Media x Nordsjö idé och design
Bauer Media berättar om hur Nordsjö Idé & Designs kampanj Färgfesten kunde få massiv räckvidd på bara fem dagar, men också en engagerande tävling där Sveriges finaste kulör utsågs. En kampanj som inkluderade hela Bauer Medias universum med radio, sociala medier, podcast och SMS.

Presenteras av Rickard Lindberg på Bauer Media.

Acast x Barncancerfonden

Acast berättar om hur de i denna kampanj lyfte Barncancerfondens Walk Of Hope-initiativ genom att använda barns röster för att skapa en starkare koppling till budskapet om barn och cancer genom att låta den sexåriga canceröverlevaren Benji prata om saker viktiga för honom, till exempel vad är hans favoritfärg och vad tycker han är roligast att göra. I intervjupodden Värvet, sida vid sida med kändisar som Kungen och Alex Schulman skapades en engagerande och personlig kampanj för Barncancerfonden.

Presenteras av Sofia Hellsten och Fanny Klefelt på Acast.

Perfect Day x Halebop

Perfect Day berättar om kampanjen med Halebop, som började som en kort kampanj i podcasten Ursäkta och sedan utvecklades till årsavtal, merch och partnerskap i livepodd.

Presenteras av Karolina Sandberg, affärs- och utvecklingschef på Perfect Day.

Spotify x H&M

Spotify berättar om hur de inför lanseringen av H&M:s designsamarbete med Mugler, höll ett exklusivt event på Spotifys kontor för H&M:s medlemmar. En kampanj som levde både på och utanför H&M:s och Spotifys respektive plattformar där H&M:s medlemmar fick ta del av mode, kultur och livemusik med Daniela Rathana under en kväll.

Presenteras av Johanna Svedberg, client partner på Spotify, och Bianca Franklin, global business developer – brand experience music på H&M.

Peter Nilsson (AdOn), Johnny Strömgren (Bauer Media), Johanna Turner (Acast), Karolina Sandberg (Perfect Day) och Jenny Hermansson (Spotify).

Säljdirektörspanelen: Hur kan man maximera sin marknadsföringspotential inom ljudmediet?

SPÅR 3/KOMMERSIELLA SPÅRET 10.45

Hur kan man maximera sin marknadsföringspotential inom ljudmediet?

Ljudet blir allt viktigare i svenskarnas vardag, men hur kan marknadsförare dra nytta av detta snabbt växande område? Upptäck möjligheterna på vår panel där toppförsäljningsdirektörer delar insikter och inspiration.

Det här är en bransch som växer i en exponentiell takt, men med den ökande mångfalden i ljudutbudet uppstår frågan: Hur bör vi som annonsörer anpassa oss för att maximera vår marknadsföringspotential inom ljudmediet? Är det spridda utbudet en utmaning eller en outnyttjad möjlighet? Det är just den frågan vi kommer att besvara i vår panel.

Vi har samlat de mest framstående försäljningsdirektörerna och aktörerna på den svenska marknaden för att tillsammans utforska detta spännande område. De kommer att dela med sig av insikter, erfarenheter och inspiration som kan ge dig och ditt företag en konkurrensfördel i en bransch i förändring.

I denna panel kommer mycket att stå på spel, inte bara för ljudmediet självt utan även för de företag som deltar. Vem kommer att vinna förtroendet hos sina lyssnare, och kommer någon lämna efter sig fler frågor och tvivel?

Den här panelen är ett måste för alla som är involverade inom ljudbranschen eller som vill förstå hur man kan utnyttja ljud som ett kraftfullt marknadsföringsverktyg. Ta del av denna unika möjlighet att lära, inspireras och utforska nya vägar inom ljudreklam.

Varmt välkommen till vår panel på Guldörat-evenemanget. Tillsammans kommer vi att forma framtiden för marknadsföring inom ljudet!

Panelen modereras av Peter Nilsson, media director på AdOn, och medverkande i panelen är Johnny Strömgren, försäljningsdirektör Bauer Media, Johanna Turner, försäljningsdirektör Acast, Karolina Sandberg, affärs- och utvecklingschef Perfect Day, och Jenny Hermansson, managing director på Spotify.

Christian Roussos och David Martholm från Dobedai Produktionsbyrå, Sara Sidenbladh, VD Geggamoja.

Lilla ljudlogotypskolan med Dobedai Produktionsbyrå

SPÅR 3/KOMMERSIELLA SPÅRET 12.30

Självklart har ert företag en logotyp. Men hur identifierar ni er i ljudmedier?

Välkommen till “Lilla Ljudlogotypskolan” – en föreläsning om reklamjingelns historia, syfte, kreativa process och lite psykologi. Dessutom bjuder vi in Sara Sidenbladh från Geggamoja, som under 2022 satsade på en ljudlogotyp för första gången och berättar om sina erfarenheter.

Medverkande: Christian Roussos och David Martholm från Dobedai Produktionsbyrå.  Gäst: Sara Sidenbladh, VD Geggamoja.

Kristoffer Triumf, Hasse Aro, Lina Thomsgård och Håkan Andreasson.

Poddpanel: Värdet och effekten av poddsamarbeten!

SPÅR 3/KOMMERSIELLA SPÅRET 13.15

I ett samtal mellan poddkreatörer och poddköpande annonsörer får vi höra om värdet av långsiktiga investeringar i podd och vilken effekt det kan ge. En klassisk rabattkod och mätning av kortsiktig konvertering i all ära, men vilken strategi tar vi till om det inte längre ger en önskvärd effekt? Vilket värde har egentligen ett långsiktigt samarbete och hur mäter vi det på bästa sätt? I den här panelen får vi höra kreatörer och annonsörers syn på långsiktiga samarbeten i podd och hur man kan maximera resultatet så att det blir bäst för alla parter.

 Moderator för passet är Kristoffer Triumf från Värvet. I panelen har vi:

 Hasse Aro, Fallen jag aldrig glömmer. Hasse Aro har rapporterat om brott i över 30 år och har lång erfarenhet av brottsfall och polisiärt arbete genom TV-programmet Efterlyst. I podden Fallen jag aldrig glömmer skiftar han fokus från brottsoffren till de som gör sitt jobb för att få fast den skyldige. Krimpodden Fallen jag aldrig glömmer handlar om utredarna som löste fallen som är omöjliga att glömma.

Lina Thomsgård, Dumma människor. Lina Thomsgård  är förutom poddkreatör, författare, TV-programledare, grundaren av Rättviseförmedlingen och Kvinnohistoriska museet och mycket mer. I podden Dumma människor undersöker Lina Thomsgård och psykolog Björn Hedensjö mänskligt beteende och ger dig oslagbara livstips. Hur blir man en bättre partner, vän, anställd, chef och människa? Dumma människor är Sveriges största (och ärligt talat roligaste) vetenskapspodd.

Håkan Andreasson, When We Were Kings. Håkan Andreasson driver tillsammans med Erik Niva Sveriges största fotbollspodd When We Were Kings. Podden berättar om fotbollsklubbar och säsonger som på ett eller annat sätt satt avtryck i historien – ikoniska milstolpar såväl inom fotbollen som ekonomiskt, politiskt och kulturellt.

Annonsör: Scandic Hotels. Representeras av marknadschefen Mikaela Björkander.

Teresa Blomgren, Daniel Nellhard (Captivate), Hedvig Hagwall Bruckner (Accenture Song), Jesper Cederäng (OMD Sweden) och Daniel Kilgren (Flickorna Larsson).

Vi hörs nu och framöver i en värld i förändring – hur ska man nå ut?

SPÅR 3/KOMMERSIELLA SPÅRET 14.30

Inget står still i en värld av förändring men vi vet att oavsett så lyssnar människor idag på ljudburen kommunikation. Olika plattformar används och att det är en stor del av vår vardag.

Kommersiell radio har förgyllt vår tillvaro i 30 år 2023. Hur har det förändrat medielandskapet och poddens intåg i våra liv? Hur ska en annonsör tänka idag om ljudburen kommunikation, kreativitet och kampanjplanering? Hur ser potentialen ut för annonsörer framöver? Vilka branscher har inte upptäckt potentialen i mediet och vad ska vi göra för att frälsa dem? Ljud är en kommunikationsbärare, och idag upplever 56 % av gen Z och millennials att ljud ger en värdefull flykt från all visuell kommunikation. Allt detta och mer därtill i denna spännande panel.

Panelen består av:

Daniel Nellhard – Founder & Senior Advisor på Captivate. Daniel har en över 25 år lång och framgångsrik karriär inom radio, audio , TV och video hos mediehus samt på mediebyråsidan. Att se varumärkens oexploaterade tillgång som kan hjälpa dom att driva effekt i mediekanaler där en ljudbild användas är något som Daniel passionerat driver.

Hedvig Hagwall Bruckner – Creative Director Accenture Song. Hedvig har över 20 års erfarenhet som kreatör och copywriter och har tidigare arbetat på King, Forsman & Bodenfors och SWE. De senaste två åren har hon varit Head of Marketing på digitalbyrån Knowit Experience men är sedan augusti tillbaka i reklambranschen som kreativ ledare på Accenture Song Stockholm. Hon är engagerad i kommunikation med ljud som viktig komponent för annonsörerna, med bland annat två guldägg i kategori Radio på meritlistan.

Jesper Cederäng – Business Development Director på OMD Sweden. Jesper har över 13 års erfarenhet i mediebranschen. Jesper har en gedigen erfarenhet inom audio, video och de varumärkesbyggande delarna av marknadsföringsmixen. Evidensbaserade underlag på vad medieslaget ljud levererar är något som Jesper drivit för branschen.

Daniel Kilgren – Owner & Director på Flickorna Larsson. Daniel är regissör och ägare till Flickorna Larsson. I över 20 år har Flickorna Larsson skapat känslor med ljud och radioreklam. Att förverkliga reklambyråers och annonsörers ljudliga behov är en del av Daniels vardag.

Moderator för spåret är Teresa Blomgren – mediestrateg med långt och framgångsrikt förflutet inom kommersiellt ljud. Välkommen att lyssna och har du en fråga till panelen har du även möjlighet att ställa den på plats.

Ljud är mest kostnadseffektivt

SPÅR 3/KOMMERSIELLA SPÅRET 15.30

Jacob von Segebaden, Attention Lead på Dentsu Sverige berättar om resultatet av världens största studie om eyetracking som Dentsu sponsrat och som avslöjat betydande skillnader i uppmärksamhetsnivåer över digitala medier. Nu finns det möjlighet att utöka omfånget av forskningen genom att lägga till data för radio, musikstreaming och podcasts, vilket inte omfattades av de tidigare faserna av forskningen.

Gabriel Nesje, Spotify.

Power of Audio

SPÅR 3/KOMMERSIELLA SPÅRET 15.55

Lyssna när Gabriel Nesje, client manager på Spotify, berättar om ljudets kraft och hur det påverkar oss människor. Som att tiden upplevs gå snabbare när du lyssnar på din favoritpodd på tåget mellan Malmö och Stockholm eller att white noise kan få dig att somna gott på kvällarna. En inspirerande föreläsning om hur ljud påverkar våra sinnen, känslor och beteenden och vad du kan tänka på för att nå fram till din målgrupp.