Radio- och poddagen 8 december

Nu börjar programmet blir klart till Radio- och poddagen 8 december. Här presenterar vi några av programpunkterna.

When We Were Kings har sedan lanseringen hösten 2019 vuxit till Sveriges största sportpodd. Erik Niva och Håkan Andreasson talar i podden om fotbollsklubbar och säsonger som på ett eller annat sätt satt avtryck i historien. På Radio- och poddagen berättar de hur podden kom till och hur de väljer sitt innehåll.

 

Torben Brandt och Linda Green har workshops på Radio- och poddagen.

 

Två workshops genomförs med ett begränsat antal platser.

Torben Brandt, en av Danmarks mest erfarna intervjuare, demonstrerar i en workshop metoden ”The Moment Interview” i praktiken. Grunden i metoden är att berättande i ljud bygger på minnen och tillbakablickar och ”The Moment Interview” innebär att vi tar oss tillbaka till en dramatisk scen från det förflutna.

Linda Green, tidigare chef för kreativt ledarskap på BBC, går i sin workshop igenom ”fyra R” som hjälper till att skapa vinnande idéer för att återställa, lösa, uppdatera och göra en omstart för dig själv och ditt team.

Emelie Olsson från podden Älskade psykopat, som nominerades till Årets podd och Årets genombrott inför Guldörat 2020, avslöjar hur ett högaktuellt tema förvandlades till en unik och framgångsrik podd.

Tor Rauden Källstigen från All Ears presenterar statistik över vilka annonsörer som använder sig mest av native advertising och sponsorsamarbeten i poddar. I en annan programpunkt talar Martin Andreasson från Howcom om anledningar till att radion har en så liten andel av reklaminvesteringarna och ger även tips om vad radion kan göra för att bli bättre på att sälja reklam.

Sveriges Radios analyschef Ulf Dalquist ger detaljer från en ny studie där 2 095 personer fått ange vad de lyssnar på varje kvart dygnet runt. Det ger en inblick i hur människor väljer mellan linjär radio, poddar, ljudböcker och strömning. En annan fråga är vad som driver poddlyssningen. Tine Godsk Hansen, som är redaktör och ansvarig för avdelningen Ljud på danska DR, visar vad DR:s research kommer fram till.

Ola Lustig (Rix FM) modererar en spaningsdiskussion om det senaste året inom radio och podd med Lovisa Ohlsson (Podplay), Simon Gooch (P3) och Mohamed El Abed (frilans).

Det blir som vanligt även en debatt mellan chefer från Sveriges stora radio- och poddbolag. Ytterligare programpunkter presenteras senare i veckan.

Biljetter till Radio- och poddagen kan beställas här. Radio- och poddagen arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm 8 december 10.00-16.00 (dörrarna öppnar 09.00). På kvällen blir det utdelning av Guldörat på Nalen.

Läs mer om talarna på Radio- och poddagen här.

Share