
Radio- och poddagen senareläggs på grund av coronakrisen. 4 november är det nya datumet för dagen, som riktar sig till medarbetare inom public service, privat radio, närradio och poddbranschen. Seminariedelen sker för tredje året i rad på Münchenbryggeriet i Stockholm, medan kvällens fest den här gången äger rum på Nalen. Branschpriset Guldörat delas ut i flera kategorier under dagen och kvällen.
”Vi arrangerar Radio- och poddagen lite senare i år – den 4 november – i förhoppningen om att viruset inte ska härja då. Med tanke på alla evenemang som har ställts in tror vi att det kommer att vara ett uppdämt behov av inspiration och nya kunskaper inom radio och podd” säger Helena Bremberg, som är ordförande i Radioakademin.
”Vi längtar efter att få träffas igen och att få dela ut Guldörat till välförtjänta pristagare” fortsätter Helena Bremberg.
En biljett till hela Radio- och poddagen kostar 1 950 kronor. Det går även att köpa en biljett för bara dagen (1 450 kronor) eller kvällen (750 kronor).
Radioakademin återkommer med mer information om talare och Guldörat.
Radio- och poddagen har arrangerats i sin nuvarande form sedan 2018. Radiodagen startades 2008. Guldörat delades ut som Stora Radiopriset första gången 2001 och bytte namn till Guldörat 2018.
Radioakademin bildades som en medlemsorganisation 1992 och gjordes 2010 om till en ideell förening i allians med de stora radiobolagen. De främsta syftena med Radioakademin är att anordna Radio- och poddagen och uppmärksamma Sveriges bästa radio- och poddproduktioner. I styrelsen finns representanter från public service, kommersiell radio, närradio, produktionsbolag, streamingföretag och andra delar av branschen.
Kontakt:
Helena Bremberg, ordförande i Radioakademin
helena.bremberg@sverigesradio.se
0706-84 92 01