Radioakademin och Bokmässan i nytt samarbete – Guldörat blir en mötesplats för hela ljud-Sverige

Jenny Nordlander leder Guldörat på Bokmässan. Foto: John Jamal-Gille/Filt.

På årets upplaga av Bokmässan i Göteborg står ljudet i centrum. Fredag 29 september bjuder Radioakademin tillsammans med Bokmässan in aktörer från hela ljud-Sverige till ett helt nyskapat arrangemang under Guldörat-flagg, där kreatörer och beslutsfattare från förlags- och ljudboksbranschen respektive podd- och radiobranschen möts. Vad händer när två stora branscher närmar sig varandra, när berättelsen rör sig från det skrivna ordet till en ljudupplevelse i ett par hörlurar?

”I mötet mellan ljud och text uppstår nya format och nya beteendemönster som i sin tur når nya målgrupper. Det här öppnar nya möjligheter för en rad olika aktörer, som vi vill skapa en mötesplats för på Bokmässan. För Guldörat är det här en unik möjlighet att nå ut till och samla dessa aktörer och ta en aktiv del i den spännande utvecklingen som sker inom ljud”, säger Anna Rastner, vice ordförande i Radioakademin och content director på Bauer Media Group.

Under Guldörat-evenemanget i Göteborg kommer kunniga föreläsare och panelister diskutera nya innehållsformat och affärer i skärningspunkten ljudböcker och poddar – men också förändrade lyssnarvanor, AI:ns intåg och ljudbranschens framtid. Moderator är Jenny Nordlander, redaktionschef för produktionsbolaget Filt. Ett mer detaljerat program släpps längre fram.

Arrangemanget i Göteborg blir ett viktigt komplement till Guldörat-dagen på Vasateatern i Stockholm 18 oktober, då en inspirerande branschdag med seminarier och paneler följs av en storslagen gala där priset Guldörat delas ut inom en rad kategorier inom podd- och radioproduktion.

Föreningen Radioakademin består av en lång rad företag inom ljudbranschen, som Spotify, Acast, Bauer/Podplay, Viaplay, Podme, Sveriges Radio, UR, en rad produktionsbolag och andra aktörer som utvecklar tjänster och ljudinnehåll av olika slag. Radioakademin delar årligen ut priset Guldörat inom främst podd- och radioproduktion – 2023 inom 20 kategorier.

Share