Radioakademins Hederspris till Ove Joanson och Titti Schultz

I år har radiobranschens pris ”Stora Radiopriset” ett uppehåll men Radioakademin upprätthåller traditionen att belöna trotjänare i branschen och delar för 2016 ut sitt hederspris till två personer: Ove Joanson, tidigare vd och styrelseordförande för Sveriges Radio, och Titti Schultz, mångårig morgonprogramledare på Rix FM och NRJ. 

– Vi kan inte presentera mer värdiga mottagare är Ove Joanson och Titti Schultz, säger Christer Jungeryd, ordförande i Radioakademin. Båda är legendarer inom svensk radio på varsin planhalva Ove Joanson inom public service och Titti Schultz inom kommersiell radio. Det är ett stort nöje att få dela ut Radiosakademins Guldöron, diplom och ära till två så självklara mottagare.

Radioakademins hederspriser ska tilldelas en person som gjort betydande insatser för radiomediet och som fortfarande är aktiv på något sätt. Mottagaren ska enligt akademins kriterier över tid ha verkat inom mediet på ett framgångsrikt sätt och kan uppfattas som en förebild.

Så här lyder Radioakademins motiveringar för de två som tilldelats 2016 års Hederspris

[raw]
[column size=”1/2″]

Ove Joanson
Ove Joanson

”Han har en säregen röst som fått publiken att lystra.

Han är först och främst journalist men har också en karriär som chef på högsta nivå och styrelseproffs. Han har med stor framgång verkat på alla positioner och med stark känsla för publikens behov framsynt bidragit till radions utveckling.

Hans skarpa intellekt parat med bred erfarenhet har lett till en lång och framgångsrik karriär inom svensk och internationell radio.

Hans gärning är vid och har betytt mycket, mycket för radiomediet.

Ett stort tack för alla betydande insatser!”
[/column]
[column size=”1/2″ last]

Titti Schultz
Titti Schultz

”Via närradion till svensk radios största morgonshower etablerade hon sig som en av den kommersiella radions största stjärnor.

Hon var under många år en del av en framgångsrik morgonredaktion som förmedlade både stort och smått till sina lyssnare.

Hon vann publikens kärlek genom att alltid vara rak, öppen och ärlig bakom micken. 

Hon är en förebild för alla som vill skapa sig en karriär i radion

Hon är och kommer alltid att vara underhållande!

[/column]
[/raw]

– Radiobranschen gör under 2016 en utvärdering av Radiodagen och Radiogalan, säger Johan Mångård, projektledare för Stora Radiopriset. Därför har Stora Radiopriset med sina femton kategorier och juryarbete ett uppehåll. Radioakademin ville ändå upprätthålla traditionen att belöna trotjänare i branschen. Därför delas de två hederspriserna ut 2016.

Då det inte arrangeras någon Radiogala i år kommer prisutdelningen att ske i samband med Publicistklubbens debattkväll på Kulturhuset i Stockholm måndagen den 23 januari 2017.

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Mångård, projektledare Stora Radiopriset, 070-845 84 44

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.