Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Priser till Radio1, Aschberg och ”Den fastspända flickan” – Lotta Bromé och Anders Timell bästa programledare

Igår delades Stora Radiopriset ut på radiobranschens Radiogala. P1-dokumentären ”Den fastspända flickan” blev både Årets Radioprogram och Årets Reportage. Till Årets Radiostation valdes Radio1. Radioshowen ”Aschberg” i samma kanal blev Årets Underhållning. För sjätte året blev Lotta Bromé Årets kvinnliga radioprogramledare, framröstad av lyssnarna. Bästa manliga programledare blev Anders Timell.

Fortsätt läsa ”Priser till Radio1, Aschberg och ”Den fastspända flickan” – Lotta Bromé och Anders Timell bästa programledare”

Årets Radioprogram 2013

Den fastspända flickan

P1 Dokumentär, Sveriges Radio

Juryns motivering:

Ett viktigt ämne om en grupp i samhället som saknar röst. En skakande, stark berättelse, presenterad genom trovärdig journalistik. Ett radioreportage där röster och ljud förmedlar en närhet och intimitet som skulle kännas påträngande i bild.   Fortsätt läsa ”Årets Radioprogram 2013”

P4 Stockholm Morgonprogram

Årets Morgonprogram 2013

Morgon i P4 Radio Stockholm

Sveriges Radio

Juryns motivering: 

Morgonen i P4 Radio Stockholm står för bredd och bildning i behaglig blandning. Ett bra tilltal med både allvar och lättsamhet och där lyssnarens intresse alltid sätts i första hand. Direktsänd morgonradio när den är som bäst. Fortsätt läsa ”Årets Morgonprogram 2013”

Årets Närradio 2013

Magasinet

Radio AF

Juryns motivering:

Magasinet är ett välgjort och engagerande aktualitetsprogram. Ett radioprogram som väcker intresse även utanför studentkretsar. Talang och engagemang på ett begåvat sätt.

Lyssna på bidraget nedan:

[jwplayer player=”1″ mediaid=”1480″]

 

Årets Radiostation 2013

Radio1 101,9

MTG Radio

Juryns motivering

En station som vågar lita på kraften i det talade ordet och som fortsätter sticka ut med envishet och glöd och som hela tiden har sina lyssnare i ett stadigt grepp. Radio1 vågar gå mot strömmen och ständigt utmana. 

Lyssna på bidraget nedan:

[jwplayer player=”1″ mediaid=”1493″]

 

Radioakademins Specialpris 2013

Radio Intelligence

Radioakademins motivering:

De var ett ungt, intelligent gäng som var med och startade den svenska, kommersiella radion. De samlade och utvecklade sina kunskaper och sin ambition på ett lysande sätt. Idag är de delar av ett ledande och ytterst professionellt företagsteam med kunder i 24 internationella radiomarknader.

Radioakademin är stolt över att få belöna ett företag som exporterar svensk radiokunskap till radiokollegor världen runt.

Sigge firar

Årets Rookie 2013

Sigge Eklund

Mix Megapol, SBS Discovery Radio

Juryns motivering:

Han är trygg när han levererar sina åsikter, är både rolig och skarp samtidigt vältalig och påläst med en ständigt uppfriskande bitskhet. Sigge har nu även erövrat radiolyssnarnas hjärta. En ny stjärna har tänts på radiohimlen!

Lyssna på bidraget nedan:

[jwplayer player=”1″ mediaid=”1499″]

Foto: privat

Årets Underhållning 2013

Aschberg

Radio1 101,9, MTG Radio

Juryns motivering:

Ett program som påläst tar upp ämnen som man normalt inte pratar om. Intellektuell underhållande humor som får människor att öppna sig och berätta om en verklighet som annars inte kommer fram i radio. Aschberg på Radio1 är en uppfriskande ventil i etern.

Lyssna på bidraget nedan:

[jwplayer player=”1″ mediaid=”1518″]

Foto: Ulf Berglund/TV3.

Årets Reportage 2013

Den fastspända flickan

P1 Dokumentär, Sveriges Radio

Juryns motivering:

Starkt, modigt, viktigt och aktuellt. Tungt reportage som berör, upprör och förskräcker. En skrämmande historia direkt ur verklighetens Sverige. En stark dokumentär om det som inte borde kunna hända i vårt land.

Lyssna på bidraget nedan:

[jwplayer player=”1″ mediaid=”1535″]

Foto: Privat