Mats Nileskär Foto: Olivia Mariette Borg/Sveriges Radio

Årets Musik 2015 – P3 Soul

Mats Nileskär Foto: Olivia Mariette Borg/Sveriges Radio
Foto: Olivia Mariette Borg/Sveriges Radio

Juryns motivering

Årets musikprogram lyckas få svårflörtade superstjärnor till mikrofonen och bjuder ofta på nyfikna infallsvinklar – och mycket själ.
Här får vi höra allt som är värt att veta bakom musiken, presenterat av någon som respekterar och älskar musiken. P3 Soul med legenden Mats Nileskär slutar aldrig överraska och inspirera sina lyssnare.

Fortsätt läsa ”Årets Musik 2015 – P3 Soul”

Nomineringarna till Stora Radiopriset, del 2: Wahlgren & Wistam kan bli Årets podd

I går avslöjades första hälften av de nominerade till Stora Radiopriset. Här är nomineringarna i de övriga kategorierna.

– Det ska bli ett sant nöje att få belöna alla skickliga radiomakare på ett utsålt Hamburger Börs, säger Christer Jungeryd, ordförande i Radioakademin.
– Och inte minst rösterna i Årets Podd som är en ny och het kategori där bidragen tävlar mot varandra i en massa olika genrer, säger Christer Jungeryd.

Fortsätt läsa ”Nomineringarna till Stora Radiopriset, del 2: Wahlgren & Wistam kan bli Årets podd”

Inbjudan till Deltagande i Stora Radiopriset 2015

Radioakademin är ett forum för all svensk radio.

Radioakademin inbjuder dig och din redaktion/kanal att tävla i Stora Radiopriset 2015 med tävlingsperiod 1 maj 2014 – 30 april 2015.

En stor jury med bred kompetens och erfarenhet bedömer bidragen i de olika kategorierna.

Radioakademins ledamöter utser som vanligt vinnarna till Hederspris och ett eller flera Specialpris samt årets nya kategori Årets Podd.

Nytt för i år är att fyra bidrag nomineras i varje kategori och två nya kategorier införs, Årets Podd och Årets Kommersiella Radiostation. En annan nyhet är att tre kategorier direktnomineras av radiobolagen – Årets Kommersiella Radiostation, Årets Morgonprogram och Årets Radioevenemang.

Tävlingsbidragen ska skickas in senast den 11 maj.

Priserna delas ut den 17 september vid RADIOGALAN på Hamburger Börs

Fortsätt läsa ”Inbjudan till Deltagande i Stora Radiopriset 2015”

Mixerbord

Årets Musik 2014 – Hitfabriken

Musikguiden i P3/Rundfunk Media AB

Lyssnaren tas med på en upptäcktsfärd för att hitta förklaringen till det svenska musikundret. Oavsett om lyssnaren är musikkunnig eller helt tondöv behåller programmet spänningen och får lyssnaren att stanna kvar för att få veta vad framgångarna beror på. Hitfabriken skapar en story tillsammans med musiken

[jwplayer player=”1″ mediaid=”1816″]

Lennart Wretlind (foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio)

Årets Musik 2013

Wretlinds Värld

Spotify

Juryns motivering:

Unikt, udda och generöst. Wretlind bjuder lyssnaren utifrån sitt eget engagemang och passion för musiken. Föredömlig kvalitet och världsligt musikletande som aldrig tycks sina, dessutom snyggt paketerat i en ny utmanande digital plattform.

Lyssna på bidraget nedan:

[jwplayer player=”1″ mediaid=”1512″]

foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio