Skogsbränderna

Skogsbränderna som rasade runt om i landet i flera veckor, var en av sommarens största nyhetshändelser. Vid sidan av alla dem som kämpade med släckningsarbetet och alla de som drabbades av branden, var det också en stor påfrestning för de som skulle rapportera om den och informera allmänheten. Sveriges Radios P4-kanaler rapporterade dygnet runt och tvingades till kreativa samarbeten för att klara uppdraget. Allra värst drabbades Hälsingland. P4 Gävleborgs Kristian Bruce Bolinder och Mikael Sanner berättar om arbetet, samarbetet och erfarenheterna från en extrem sommar och nyhetsbevakning.

Kristian Bruce Bolinder, reporter på P4 Gävleborg som var på plats i brandområdet tidigt och bevakade bränderna i Hälsingland. En enorm nyhetshändelse som få lokalreportrar är med om.

Mikael Sanner, programutvecklingschef på P4 Gävleborg, ledde arbetet från redaktionen. Har funnits inom Sveriges Radios hägn sedan 1973 men aldrig jobbat med en så stor nyhetshändelse som storbranden

P4 Stockholm Morgonprogram

Årets Morgonprogram 2014 – Morgon i P4 Radio Stockholm

Sveriges Radio

Ett morgonprogram med musik, intervjuer och lokala nyheter väl lämpat för morgonkaffet vid frukostbordet eller i bilen på väg till jobbet. Morgon i P4 Radio Stockholm passar alla morgonlyssnare oavsett åldersgrupp.

[jwplayer player=”1″ mediaid=”1842″]

P4 Dalarna

Årets Lokalradio 2014 – P4 Dalarna

Sveriges Radio

Ambitiös och granskande journalistik som engagerar ett helt län. P4 Dalarna samarbetar med lyssnarna och gräver fram viktiga händelser i samhället på ett nyskapande vis. Frågor som berör. Allt från farliga bussar och missade cancerdiagnoser till avslöjande intervju med en lokal medlem i Svenskarnas parti. Lokalradio när den är som bäst

[jwplayer player=”1″ mediaid=”1823″]

P4 Stockholm Morgonprogram

Årets Morgonprogram 2013

Morgon i P4 Radio Stockholm

Sveriges Radio

Juryns motivering: 

Morgonen i P4 Radio Stockholm står för bredd och bildning i behaglig blandning. Ett bra tilltal med både allvar och lättsamhet och där lyssnarens intresse alltid sätts i första hand. Direktsänd morgonradio när den är som bäst. Fortsätt läsa ”Årets Morgonprogram 2013”