Radio- och Poddagen 2019

Save the date: Radio- och Poddagen 2019

Årets stora händelse i branschen har nu fått sitt datum! Den 18 september är det åter igen dags för Radio- och Poddagen och självklart blir det fest samma kväll! Vi ses på Münchenbryggeriet för inspirerande seminarier, workshops och prisutdelningar. På kvällen har vi kul med alla kollegor och delar ut ytterligare några priser! Notera genast dagen i kalendern så ses vi i höst! Helena Bremberg,  Radioakademin Nedräkning till Radio- och Poddagen 2019 [tminus t=”2019-09-18″ style=”carbonite”/]  

Death in Ice Valley

Death in Ice Valley

En undersökande true crime podcast i samarbete mellan BBC och NRK

Podcasten Death in Ice Valley är producerad i samarbete mellan BBC World Service och NRK och bygger på NRK´s grävprojekt Gåtan i Isdalen. Øyvind Bye Skille och Marit Higraff på NRK har jobbat med projektet i två år, Higraff är också programledare för podcasten och de kommer berätta om arbetet med hela projektet. Den så kallade Isdalskvinnan hittades död och gravt brännskadad utanför Bergen 1970. Det hela har varit en gåta i 50 år och kvinnans identitet har förblivit ouppklarad. Journalisterna försöker nu att komma vidare med moderna metoder. Podcasten har toppat listorna över hela världen och den når ständigt nya lyssnare.

Marit Higraff jobbar som undersökande journalist på NRK´s dokumentäravdelning. Hon har även jobbat med TV och undersökande journalistik i NRK under flera år.

Øyvind Bye Skille jobbar som undersökande journalist på NRK´s nyhetsavdelning. Øyvind har jobbat med resaearch och arbetet med att ta caset vidare.