Årets Radioprogram 2015 – Barnaministeriet Dokumentär

urJuryns motivering

På ett föredömligt sätt används ljudets alla möjligheter och lyfter fram den lilla människans berättelse, både bokstavligt talat och metaforiskt.
Genom barnets ögon följer vi samhällsskeenden och lär oss mer om aktuella händelser. Vi vuxna påminns om hur det är att uppleva något för första gången.
Barnaministeriet ger röst åt de som har ansvar i framtiden.

Fortsätt läsa ”Årets Radioprogram 2015 – Barnaministeriet Dokumentär”

Nomineringarna till Stora Radiopriset, del 2: Wahlgren & Wistam kan bli Årets podd

I går avslöjades första hälften av de nominerade till Stora Radiopriset. Här är nomineringarna i de övriga kategorierna.

– Det ska bli ett sant nöje att få belöna alla skickliga radiomakare på ett utsålt Hamburger Börs, säger Christer Jungeryd, ordförande i Radioakademin.
– Och inte minst rösterna i Årets Podd som är en ny och het kategori där bidragen tävlar mot varandra i en massa olika genrer, säger Christer Jungeryd.

Fortsätt läsa ”Nomineringarna till Stora Radiopriset, del 2: Wahlgren & Wistam kan bli Årets podd”

Inbjudan till Deltagande i Stora Radiopriset 2015

Radioakademin är ett forum för all svensk radio.

Radioakademin inbjuder dig och din redaktion/kanal att tävla i Stora Radiopriset 2015 med tävlingsperiod 1 maj 2014 – 30 april 2015.

En stor jury med bred kompetens och erfarenhet bedömer bidragen i de olika kategorierna.

Radioakademins ledamöter utser som vanligt vinnarna till Hederspris och ett eller flera Specialpris samt årets nya kategori Årets Podd.

Nytt för i år är att fyra bidrag nomineras i varje kategori och två nya kategorier införs, Årets Podd och Årets Kommersiella Radiostation. En annan nyhet är att tre kategorier direktnomineras av radiobolagen – Årets Kommersiella Radiostation, Årets Morgonprogram och Årets Radioevenemang.

Tävlingsbidragen ska skickas in senast den 11 maj.

Priserna delas ut den 17 september vid RADIOGALAN på Hamburger Börs

Fortsätt läsa ”Inbjudan till Deltagande i Stora Radiopriset 2015”

Årets Radioprogram 2014 – P3 Dokumentär

Sveriges Radio

Kvicktänkt och rappt, omväxlande, modernt och samtidigt avslöjande och osminkat. P3 Dokumentär ger spännande berättelser och skapar visuella bilder som berör. Viktigt, aktuellt och mångsidigt!

[jwplayer player=”1″ mediaid=”1828″]

Årets Radioprogram 2013

Den fastspända flickan

P1 Dokumentär, Sveriges Radio

Juryns motivering:

Ett viktigt ämne om en grupp i samhället som saknar röst. En skakande, stark berättelse, presenterad genom trovärdig journalistik. Ett radioreportage där röster och ljud förmedlar en närhet och intimitet som skulle kännas påträngande i bild.   Fortsätt läsa ”Årets Radioprogram 2013”