Talare Radio- och poddagen 2019

Radio- och Poddagen 2019

Alla våra ligg

SPÅR 2 10.30

”Hur ska jag få orgasm”? – så lyder den vanligaste frågan som ställs till podden Alla våra liggs vanligaste från lyssnarna. Podden handlar om sex, sexualitet och om att äga sina val där det snackas om sex på ett personligt och ocensurerat sätt. Amanda och Anna tar upp ämnen som slapphetskomplex, machokultur och fontänorgasmer, ibland med gamla ligg som gäster. Podden startades anonymt men växte snabbt till att bli en av Sveriges största poddar och idag opinionsbildar och föreläser Amanda och Anna runt om Sverige. Alla våra ligg pratar om sin poddresa och hur det jobbar för att tre år senare fortfarande ligga högt på topplistan.

Anna Ivemark: Få din programledare att briljera – workshop i konsten att producera liveradio

MASTERCLASS/RADIOBIO 10.30

Den här workshopen riktar sig till dig som på olika sätt verkar bakom kulisserna. Det är du som producerar liveradio. Du hanterar ”divor”. Du coachar reportrar. Du skriver manus och ger feedback. En stundtals otacksam roll men fantastisk när allt rullar som det ska. 

Vi kommer göra övningar som stärker dig i din producentroll. Du kommer få med dig verktyg som du direkt kan använda inför eller under en sändning. Och du kommer få mer förståelse för vilken producenttyp just du är eller vill vara. 

Max 20 deltagare. Först till kvarn… 

Anna Ivemark är journalist och utbildare vid Sveriges Radio och i egen regi. Diplomerad coach. Varit programledare och producent för bland annat Radiopsykologen i P1 och Karlavagnen i P4 och producerat Irving och Uggla i P4. Har utbildat mängder av journalister genom åren i konsten att bli en bättre programledare, producent eller intervjuare. 

Daniel Poohl

MASTERCLASS/RADIOBIO 14.00

Journalisten och författaren Daniel Poohl är sedan 2006 vd på den antirasistiska stiftelsen Expo och en av Sveriges ledande experter på rasism och högerextremism. Han har bland annat skrivit boken Ut ur Skuggan – en kritisk granskning av Sverigedemokraterna. 2013 debuterade han som romanförfattare med uppväxtskildringen Som om vi hade glömt.

Det blev inte den succé för extremhögern i EU-valet som många hade befarat. Men det betyder inte att faran är över. Tvärtom. Extremhögerns politiska närvaro och retorik har blivit det nya normala. Nu undrar många hur vi hamnade här. Handlar extremhögerns framgångar om rasism eller misstro – eller både och? Vill verkligen alla ha det mångetniska och mångkulturella Sverige? Daniel Poohl har följt politisk extremism och samhällsutveckling i snart 15 år. Nu ger sin analys av hur det politiska och mediala landskapet kommer att förändras i en tid av ökad polarisering, digitalisering och ett ökad avstånd mellan centrum och periferi.

Della Q

SPÅR 2 10.30

Della Q handlar om intelligenta kvinnor och deras inre liv. Ämnena är jungiansk psykoanalys, nya former av kvinnohat, smink, hästar, killar, barnuppfostran och om patriarkatet finns eller inte gör det. Med ostämda instrument och en politisk kompass som inte alltid pekar mot norr berör podden unga kvinnors vardag, spelet mellan könen och kulturens och politikens påverkan på våra liv. Bianca Meyer, Moa Wallin och Anna Björklund utgör Della Q, som utan producenter, projektledare eller resurser byggde upp en podd som påverkat ledar-, kultur- och modesidor mer än de flesta under det senaste året. Nya avsnitt kommer varje måndag, exklusivt på Spotify.

Erik Blix

MODERATOR

Erik Blix är journalist och satiriker och har mer än 35 års erfarenhet som programledare för en mängd radio- och TV-produktioner. Radiopubliken känner honom som en av programledarna för P4 Extra och som manusförfattare och programledare för Public Service i Godmorgon, världen! i P1 och utsågs av radiopubliken för dessa program till Årets Programledare 2018.

Först på plats: Staffan Sonning och Anna-Karin Lodin

SPÅR 2 15.50

Vad krävs för att göra bra radio från fältet? Staffan Sanning och Anna-Karin Lodin ger tips.

Staffan Sonning började som utrikeskorrespondent i slutet på 80-talet och rapporterade till exempel från de dramatiska händelserna på Himmelska fridens torg i Peking 1989, från oroligheterna i Indonesien till Suhartos avgång och från katastrofen i Fukushima. Han har också varit korrespondent i London och i samband med finanskrisen utsågs han till korrespondent i global ekonomi och har till exempel alltid bevakat det ekonomiska mötet i Davos med världens giganter. Under ett antal år var Staffan också chef för Ekot – det som många anser vara det finaste jobbet på Sveriges Radio.

Anna-Karin Lodin är programledare och live-reporter på P4 Östergötland. Hon har erfarenhet av vad som krävs för att live-rapporteringen ska bli lyckad och hur man helst inte ska göra… Det ställs också fler krav på en live-reporter idag än för några år sedan. Det handlar bland annat om att tänka på sin egen säkerhet vid sprängdåd, skogsbränder, skjutningar med mera, att tänka på hur det blir bra i sociala medier, att ta snygga bilder och att täcka så kallade ”vita fläckar”.

Hästgården

SPÅR 2 10.30

Dokumentärserien Hästgården har väckt enorm uppmärksamhet. Serien handlar om en sluten och lojal värld, där en ridlärare som dömdes för sexuella övergrepp mot ridelever på 90-talet, kunde fortsätta med sin verksamhet. I serien berättas historier som har varit dolda i 30 år och flera elever träder fram och berättar om hur övergreppen fortsatte, samtidigt som ridelever, föräldrar och ridorganisationer stöttade ridläraren.

På Radiodagen berättar Robert Barkman och Daniel Velasco om hur de lyckades få de medverkande att avslöja sina största hemligheter, och om sitt medvetna arbete med att sammanföra personer som inte haft kontakt på decennier och spela in dessa känsliga möten. Hästgården har belönats med både Stora Journalistpriset och Guldörat.

Robert Barkman har varit producent på P1 Dokumentär och P3 Dokumentär i nästan 10 år. Han har jobbat med flera prisvinnande och uppmärksammade program och serier – Rädda Sverige, #minflykt, Narkotikalandet. Idén till att göra serien Hästgården fick han när han var tjänstledig från Sveriges Radio. Idag driver Robert det nystartade produktionsbolaget Banda.

Daniel Velasco är undersökande journalist på Sveriges Radio Ekot. Han har förutom Hästgården gjort flera uppmärksammade P1-dokumentärer som Den fastspända flickan, Patienten och tystnaden och Jävla vitskallar. Daniel Velasco är mångfaldigt prisbelönt, utöver nio Guldöron har han bland annat belönats med Stora journalistpriset, Guldspaden, Prix Europa och IRE Award.

Hunting Warhead

SPÅR 2 13.00

Hunting Warhead is an investigative podcast series, following an international team of journalists and police officers as they investigate the largest child abuse site on the dark web — and track down the criminals involved. The six-part series, which launches in November, is a co-production of the Canadian Broadcasting Corporation (CBC) and the Norwegian newspaper Verdens Gang (VG). Producers Daemon Fairless and Chris Oke discuss the co-production model, as well as the benefits and difficulties of collaborating across different media organizations, and different countries. They’ll also discuss some of the hurdles associated with covering such difficult subject matter.

Daemon Fairless is the host and producer of Hunting Warhead. He’s also the author of Mad Blood Stirring: The Inner Lives of Violent Men. He’s worked as a  producer with Canada’s national broadcaster, CBC, for more than 10 years. He lives in Toronto with his wife and daughter.

Chris Oke is a story editor and producer with CBC Podcasts, where he works on
serialized, investigative series such as Someone Knows SomethingUncover and,
most recently, Hunting Warhead.

Michael Södermalm

SPÅR 1 15.30

Hur får man tag i den där känslan av att allt är möjligt? Många människor har en förmåga att tänka både negativt och fel vilket gör att de har en minskad tro på sig själv och på det man kan uppnå. Därför är det viktigt att bli mer medveten om hur mycket dina tankar och känslor påverkar och styr dig och dina prestationer. Allting är möjligt men du sätter dina gränserna själv vilket oftast är ditt största hinder. Hur kan man bryta sina mentala barriärer? Detta kan Michael hjälpa dig med.

Mannen, myten, legenden Michael Södermalm är en av landets hetaste inspiratörer och är en väl anlitad mental tränare/coach som under närmare 30 års tid utbildat och inspirerat hundratusentals människor både i Sverige och utomlands samt coachat många av våra svenska idrottsstjärnor och landslag inför stora mästerskap. Författare av motivationsboken Det sitter i huvudet.

Johan Seidefors

SPÅR 1 10.30

Johan Seidefors är innehållschef på Spotify i Norden. På Spotify ansvarar han för strategi, produktion och anpassning av Spotifys innehållsdrivna initiativ för artister, kreatörer, fans och samarbetspartners i regionen. Samtidigt fokuserar han på att förse fler kreatörer med de bästa verktygen för att sammanföra dem med fans, både på de nordiska marknaderna och över hela världen.

Johan har en tidigare karriär som sträcker sig över 15 år inom underhållning, TV och musik, med flera prestigefyllda positioner på TV4, Sony Music, BMG och kommunikationsbyrån Prime.

Dagens möjligheter för att berätta historier som underhåller, utbildar, utmanar, inspirerar, eller som både samlar och bryter ner kulturella barriärer är ändlösa. Spotify har på kort sikt blivit en av världens största samlingsplatser för inte bara musik utan även podcasts. Spotify nordiska innehållschef Johan Seidefors presenterar insikter, verktyg och möjligheter för ljudbaserat berättande i en konstant förändrande digital värld.  

Mattias Hillestrand

SPÅR 2 14.00

Vad säger egentligen experterna om modern försäljning? Efter över 100 samtal med säljare, säljchefer, VD:ar, säljexperter, entreprenörer, utbildare och säljcoacher, så delar Säljpoddens grundare, Mattias Hillestrand, sina bästa learnings från podden. Säljpodden som grundades i syftet att sprida kunskap om modern försäljning och för att hjälpa säljare, säljchefer och företagare att lyckas bättre på sina jobb, har blivit Sveriges mest populära podcast om försäljning och är en stor inspirationskälla för många som vill utvecklas inom försäljning. Uttrycket ”Death by traditional selling”, ger en bra hint om det innehåll som Mattias kommer ta upp under sin föreläsning.

Mattias Hillestrand har ägnat 20 år åt att lära sig om försäljning. Han har skrivit två böcker om modern försäljning och att komma till avslut, gjort över 100 avsnitt av podcasten Säljpodden, utbildat hundratals säljare och driver två företag. Allt i syftet att sprida kunskap om modern försäljning.

Radiobio: Forest 404

MATERCLASS/RADIOBIO 16.00

A few hundred years from now, Pan finds an old sound recording from the Sumatran rainforest. But she has no idea what it is. Because forests no longer exist…

Enter the post-biological podcast of Forest 404, an environmental thriller with accompanying talks and soundscapes. Starring Pearl Mackie, Tanya Moodie and Pippa Haywood, with archive recordings from the BBC’s Natural History Unit and original music by Bonobo.

Confronting climate change and species extinction through the lens of a not-too-distant future, Forest 404 is loud, threatening and a little bit off the wall. The series also comes accompanied by an online citizen science experiment where listeners can respond to different sounds of nature. Sounds that, one day, we may grieve the loss of.

Becky Ripley makes audio documentaries and dramas across the BBC. She is the series producer and director for Forest 404. She presents mad science stories on Radio 4’s Naturebang, as well as co-producing and presenting the Natural History podcasts Blue Planet II: The Podcast and Planet Puffin.  She won a Third Coast International Award for her docu-drama Mayday Mayday and a Prix Europa Special Commendation for her political drama Comment is Free. She likes old trees and found sound.

Radiobio: Ikeas sovpodd

MATERCLASS/RADIOBIO 16.00

Lyssna på ASMR och hör Mohamed El Abed berätta om arbetet med Sovlinjen, som
är ett samarbete mellan Soundtelling och Futurniture.

IKEA ”Sovlinjen” är en ljud- och podcastproduktion som var en del av kampanjen
lanseras IKEA pop-up Sovrum. De som ringer 020-304070 får möjligheter att välja
sex olika metoder för att somna, så som ASMR, uttråkning genom nonsensbabbel,
speciella sövande ljudfrekvenser, sovmeditation eller att få hela nya IKEA-katalogen
uppläst som godnattsaga. Sovlinjen var en idé och produktion från podcastbyrån
Soundtelling och reklambyrån Futurniture på uppdrag från IKEA.

Mohamed El Abed är exekutiv producent och en av grundarna av podcastbyrån Soundtelling. På Soundtelling ansvarar han för idéutveckling, innehåll, produktion och omvärldsbevakning. Mohamed var programledare och producent för den
amerikanska och internationellt uppmärksammade podcasten Radiotopia Showcase
Secrets. Han ligger bakom den framgångsrika kampanjen IKEA Sovlinjen och den
nyligen uppmärksammande P2 Dokumentären Panflöjtsorkestern på Sergels torg.

Radiobio: Stefan och Thomas (premiär)

MATERCLASS/RADIOBIO 16.00

En betraktelse av två medelålders män och deras gemenskap. Stefan och Thomas bygger på radioteaterpodden med samma namn. Anton Hellström och Edvin Hallberg har i flera år byggt upp karaktärerna Stefan och Thomas och i premiäravsnittet av SR Dramas satsning får vi genom Tove Paléns producenthand följa med i allt från vägbeskrivningar till sommarstugor utanför Stocksund och Hälleviksstrand, vilken typ av gipsskiva som bör användas vid badrumsrenovering, skillnaden mellan bergvärme och pellets och vad som egentligen hände när Dick Axén fyllde 47.

Hellström och Hallberg jobbar inte med sökta skratt, punchlines eller överdriven satir, utan vill med respekt och bibehållen integritet skapa ett så ärligt uttryck som möjligt.

Radiobio: Tensta calling

MASTERCLASS/RADIOBIO 16.00

Randi Mossige-Norheim har arbetat på Sveriges Radio sedan 1989. Hon drivs av lusten att ta sina egna undringar på allvar och att lyssna där det är tyst.

Hennes journalistik har bland annat belönats med Stora Journalistpriset, Torgny Segerstedts frihetspenna och Röda korsets journalistpris.

Randi har gjort många uppmärksammade reportage och dokumentärer genom åren, bland annat Sången om Sverige, Narkotikalandet och nu senast Tensta calling.

Dokumentärserien Tensta calling följer Fariah i Tensta i Stockholm. För Fariah är mord med hjälp av skjutvapen och skottlossningar en del av hennes vardag. Hon känner flera av dem som skjutits ihjäl. Fariah vill stoppa den onda spiralen, där våldet trappas upp och allt yngre killar bär vapen. Samtidigt sitter hennes lillebror i fängelse dömd för grovt vapenbrott. Fariah försöker få sin värld att gå ihop. Hon älskar sin bror, men samtidigt vill hon inte att några fler ska bli som han.

Raseriet

SPÅR 2 10.30

Vinter 2015 bestämde sig kulturjournalisten Amie Bramme Sey och kommunikatören Fanna Ndow Norrby att det var dags att börja rasa. Raseriet blev kusinernas terapitimme där ämnen som populärkultur, feminism, samhällsstrukturer, relationer och rasism avlöste varandra vecka efter vecka. Från 19 september finns Raseriet exklusivt på Spotify.

Sommaren 2019 dansade ALLA till countrymusik, samtidigt som arga vita män i den amerikanska södern brände sina Wrangler-jeans. Lil Nas X är den nyfödda supersjärnan som har fått en hel värld att vilja klä sig i cowboyhatt. Han bryter normer och slår listrekord samtidigt som han väcker rasistiskt och homofobiskt hat. I Raseriet avlöser samtal om populärkultur och samhällskritik varandra på ett sömlöst sätt. Ett smakprov på detta är dagens samtal där Amie och Fanna exemplifiera hur man kan prata om förtryckande strukturer utifrån populärkultur, med avstamp i Lil Nas X’s megahit Old Town Road

Amie Bramme Sey är moderator och frilansjournalist med bakgrund i kvällstidningsvärlden som fast kolumnist och programledare på Aftonbladet TV. Amie har jobbat med olika uppmärksammade dokumentärprojekt på SVT, bland annat Amie och Fannas Strip Trip där hon utforskade kopplingar mellan hiphopkultur, sexism och rasism inom strippindustrin i USA. Tillsammans med kusinen och kollegan Fanna Ndow Norrby driver hon den feministiska och antirasistiska podcasten Raseriet som sedan hösten 2019 är en av Spotifys exklusiva poddar. 

Teracom: Kriskanal

SPÅR 2 15.50

Teracom äger, bygger och förvaltar säkra kommunikationsnät som gör att vårt samhälle har tillgång till kommunikation utan avbrott. Så har det alltid varit, men de senaste årens höjda säkerhetsmedvetenhet har placerat krishantering allt högre upp på dagordningen. Vi berättar om hur vi kan tillhandahålla robusta och säkra nät som tål olika typer av påfrestningar så utsändningen av public service-kanalerna för tv och radio, samhällstjänsten Viktigt Meddelande till Allmänheten samt blåljusnätet Rakel alltid fungerar. 

Krisberedskap står högt upp på Stefan Steijnick agenda som har arbetat med dessa frågor under lång tid på Teracom som avdelningschef för Nätdrift. 

Tom Webster: Podcasting – the next ten years

SPÅR 1 13.30

At Radio- och poddagen, Edison Research’s Tom Webster talks about the potential and challenges of podcasting. Get the latest trends and data from the US marked and hear Tom put them in perspective: what works and what docent, when it comes to podcast. What shall you be aware of to make a successful podcast.

Tom Webster is a Senior Vice President of Edison Research, a custom market research company. He has nearly 20 years of experience researching consumer usage of technology, new media and social networking, and is the principal author of a number of widely-cited studies.

VD-mötet

SPÅR 1 10.30

Christer Modig

Christer Modig är chef för radioverksamheten på Nordic Entertainment Group där Rix FM, Star FM, Bandit Rock och Power Hit Radio samt onlineplattformen I Like Radio ingår. Christer har en gedigen bakgrund inom radio både i USA och Europa och började sin karriär på KROQ i Los Angeles. Han har dessutom varit DJ i Hollywood och remixat två listettor på den amerikanska Billboardlistan. För 25 år sedan var han med och startade den kommersiella radion i Sverige och inför den nya tillståndsperioden har han varit drivande i att få till stånd nationella kommersiella kanaler. Något som nu ritat om den svenska radiokartan.

Cilla Benkö

Cilla Benkö utnämndes till VD för Sveriges Radio 1 oktober 2012, efter att ha varit vice VD sedan 2009.

Cilla Benkö har jobbat för Sveriges Radio i över 30 år och har under perioden haft flera ledande befattningar. Hon började på Radiosporten och fortsatte därefter till nyhetsredaktionen Ekot som ekonomijournalist. Hon har varit chef för Ekot och även arbetat som reporter för TV4 i New York och som chef för SVT Aktuellt.

Cilla Benkö är en av tolv ledamöter i styrelsen för European Broadcasting Union (EBU) och är ordförande för EBU:s Personnel Committee. Hon sitter i styrelsen för INSI, International News Safety Institue, och är ordförande för internationella mediefestivalen Prix Europa. Hon har tidigare varit medlem i utskottet för Medie- och kommunikationsvetenskapliga avdelningen vid LSE (London School of Economics) och ordförande för UNESCO/Guillermo Cano World Press Freedom Prize.

År 2016 tilldelades hon Pontus Schultz pris för ett mänskligare näringsliv, för sitt ledarskap och för att ha skapat en helt jämställd chefsorganisation på alla nivåer inom Sveriges Radio.

År 2017 blev hon utsedd till Årets Chef av tidningen Chef.

1986 tog Cilla Benkö examen som journalist vid Stockholms universitet. Hon har studerat ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm och kommunikation och marknadsföring vid New York University. Hon har också genomgått ledarskapsutbildningen High Performance Leadership vid IMD i Lausanne i Schweiz.

Jenny Hermanson

Jenny Hermanson är nordisk VD på Spotify. Hon har en 10-årig historia på bolaget och har jobbat inom olika enheter som sedan lett till positionen idag där hon är chef över ett 60-tal medarbetare i Norden.

Sedan starten har Spotify fokuserat på att skapa en grym produkt med hög användarvänlighet. Nu är det dags att satsa mer på talangerna som skapar allt fantastiskt innehåll. Spotifys vision framöver är att frigöra mänsklig kreativitet genom att ge en miljon artister möjlighet att leva på sitt skapande och miljarder av fans möjligheten att ta del av och inspireras av den. Det inkluderar både musik och podcasts. 

Jenny har bland annat blivit utnämnd till Kultursveriges 75 mäktigaste av tidningen Fokus (2018) och Framtidens kvinnliga ledare av Ledarna (2018).

Johan Billgren

Johan Billgren är medgrundare och chief product officer på världens största podcastbolag Acast som kopplar samman lyssnare, skapare och annonsörer i en fullt integrerad lösning. Acast finns på över tio marknader idag och hostar mer än 7000 shower över hela världen som bland annat Mellan himmel och jord, Spår, My Dad Wrote a Porno, Värvet. Acast arbetar även med flera av världens största mediehus såsom BBC, Financial Times, Economist och Vogue.

Johan Billgren har byggt upp Acasts techavdelning och varit med och skapat Acast till vad det är idag. Han har blivit utsedd till Sveriges Supertalang av Veckans Affärer och är även med på listan av de hundra mäktigaste unga i Sverige.

Sofia Wadensjö Karén

Sofia Wadensjö Karén är vd på UR sedan 2018. Tidigare var hon chefredaktör på Tidningen Vi och samtidigt vd på tidskriftsförlaget Vi Media. Hon har också innehaft en rad olika tjänster på Aftonbladet, bland annat featurechef. Förutom att hon dessutom varit reporter på olika lokaltidningar har hon även under två år var styrelseordförande för mediabranschens samarbetsorganisation Utgivarna.

Staffan Rosell

Staffan Rosell är VD för Bauer Media, som är Sveriges största kommersiella radiobolag med fem miljoner lyssnare i veckan. Han är också ansvarig för Radioplay – en av Europas ledande plattformar för kommersiell radio och podcasts. Staffan Rosell sitter i styrelserna för IRM (Institutet för reklam- och mediestatistik) och The Association of European Radios (AER). Han har tidigare haft chefspositioner inom Viacom, SBS Broadcasting och Discovery Networks.

Veteranerna

SPÅR 1 14.00

Några av Sveriges mest rutinerade programledare delar med sig av erfarenheter från alla sina timmar i studion. Det blir anekdoter och tips för att bli en bättre programledare – och vi frågar dem såklart; Vad skulle du själv behövt veta när du första gången gick in i studion?

Gry Forssell

Hon axlar titeln ”Årets programledare” och med en radiokarriär som startade redan på 90-talet är hon en av Sveriges mest uppskattade och erfarna programledare.

2004 klev hon för första gången in i Mix Megapols studio och där är hon kvar än idag, nu tillsammans med bland andra Hans Wiklund och Karolina Widerström i den populära morgonshowen Gry Forssell med Vänner. Grys stora intresse för hästar har lett till att hon nu också gör podcasten Ridklubben som hittas på RadioPlay.

Jesse Wallin

Jesse är idag en av Sveriges mest meriterade programledare i kommersiell radio. Han började sin bana som 15-åring som DJ och diskoteksägare. För 40 år sedan var han med och startade närradiostationen P4 i Lund.

Han gjorde den första morgonshowen i Sverige under sent 90-tal med Ina Jönsson och Martin Loogna på Radio City. 1998 var han del av den första programtrion i Rix MorronZoo (övriga var Titti Shultz och Martin Loogna). På Mix Megapol var Jesse ankare i morgonprogrammet Jesse, Loogna och Martina. Jesse startade dessutom Skärgårdsradion med Martin Loogna.

För tillfället är Jesse Wallin biträdande programdirektör på Star FM där han även tillsammans med Alexandra Maric och Martin Loogna håller i morgonshowen.

Kodjo Akolor

Kodjo Akolor hörs som programledare i Morgonpasset i P3 och var en av programledarna i årets Melodifestival. Var under flera år programledare för Musikhjälpen och har programlett P3-Guldgalan. Har fått pris som Årets manliga programledare. Uppträtt som ståupp-komiker över hela landet. Var Sommarpratare i P1 denna sommar och uppförde i våras den uppmärksammade enmansföreställningen Jag, pappa?.

Wade Kingsley: Create better ideas for your station (or how to stop brainstorming)

MASTERCLASS/RADIOBIO 14.00

Wade Kingsley is the founder of The Ideas Business. After a 20 year career in Australian radio, he now works globally with companies to help improve their creative competency. Wade has held senior leadership positions in media including Content, Promotions, Sponsorship, Marketing, Sales and Management. His expertise are in the facilitation of creative sessions, building improved creative structures and processes for media companies, and training people on how to be more creative. Wade also supplies creative ideas to radio stations around the world for promotional tactics, on-air content and marketing campaigns. This is first time at Radio- och poddagen.

Brainstorming has been scientifically proven to be one of the least effective ways to create ideas. If you’ve ever been stuck in a boring brainstorm then you’d probably agree! Yet most people conduct brainstorms because they don’t know any other way. In this interactive session, Wade will demonstrate proven idea generation techniques that you can take back to your station and implement straight away – for any format. And to prove the techniques work, you’ll leave with a brand new idea. It’s a session that guarantees ROI – Return on Ideas.