Talarna på Guldörat

I samband med Guldörat-utdelningen genomför vi en kort version av Radio- och poddagen med en VD-debatt och inslag från fem talare.

 

VD-debatten

Henrik Torehammar leder VD-debatten mellan Cilla Benkö (Sveriges Radio), Sofia Wadensjö Karén (UR), Christer Modig (NENT), Linda Palmgren (Bauer), Fredrik Hermansson (Acast) och Jenny Hermansson (Spotify).

 

Katarina Gunnarsson
I 25 år har radioreportern Katarina Gunnarsson intervjuat människor på torg och gator för P1-programmet Studio Ett. Hon berättar hur hon får folk som inte är vana att tala i radio att berätta i scener och bilder. Hur man på kort tid kan få människor att berätta om djup personliga tankar med stark närvaro. Men också om hur man som journalist kan fördjupa ett samtal om ett vardagligt fenomen till att handla om det viktiga i livet. Om glädjen att få lyssna på människor när de kommer i berättarmood. Och sedan vikten av att ta hand om människor efter intervjuerna.

 

Manuel Cubas
Manuel Cubas är dramatiker, regissör, samhällsjournalist och dokumentärmakare inom radio sedan 1995. Med stor passion för radiomediet söker han ständigt nya utmaningar inom audioberättande, med drivkraft i frågor om perspektiv och mångfald. Senast tog han sig an boken Äkta hela vägen, skriven av Erik Niva, om fotbollsspelaren Martin Mutumba. Här berättar Manuel om arbetet som ledde till ett nytt sätt att göra podd, där gränsen mellan ljudbok och podd suddats ut.

 

Courtney Holt
Courtney Holt är globalt ansvarig för Spotify Studios och i och med det riktningen och utvecklingen av Spotifys globala podcaststrategi.

Med en bakgrund inom musik och video på The Walt Disney Company, Maker Studio, News Corp. Digital, MySpace, Viacom och Universal Music arbetar Courtney sedan 2017 med att sammanföra Spotifys 320 miljoner användare med kultur, bland annat genom unikt och differentierande podcastinnehåll. Courtney delar med sig av sin syn på podcastindustrin, dess starka tillväxt och vad som gör podcasten till något alldeles unikt.

 

Therese Sundling Liljedahl
Har bolag i egen regi med just nu tre uppdrag, som Brand Advisor i Tim Bergling Foundation, Live Nation Europe men även nyligen tillträdd Chief Commercial Officer för Pop House-gruppen, som nu startar Space, ett digitalt kulturcentrum med e-sport arena, Avicii Experience, gaming center, co-work och studios, samt ABBA London där ABBA kommer återförenas i en digital upplevelse. Therese kommer prata om passionen och kraften i musik och mötena mellan varumärken, upplevelser och fans.

 

Håkan Morland
Det är en oerhört spännande tid för den nya ljudmarknaden. Konsumtionen och intresset för ljud har aldrig varit större. Radioindustrin globalt befinner sig i transformation utifrån flertalet perspektiv där den främsta utmaningen är konkurrensen från mängder av ljudkanaler och plattformar. Idag produceras mer innehåll än användaren hinner konsumera, för radiovarumärken har det aldrig varit svårare att vara relevant och allt mer komplicerat att lyckas lansera nya unika attraktiva produkter som når en högpublik. Som radiooperatör behöver du på ett helt annat sätt än tidigare verkligen förtjäna tiden med målgruppen. Endast det absolut bästa innehållet kommer ta en position. Håkan är CEO Boom Audio Management, stödjer ljudbolag i ett professionaliserat produkt- och marknadsstrategiskt arbete. Han är expert på att översätta mål till strategi, taktiska initiativ till daglig drift och stärka varumärkespositionen på en alltmer fragmenterad ljudmarknad.